Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ν. Χουντής και Γ. Μπανιάς σήμερα στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Παραλία του Βόλου.

Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει δυναμική παρουσία στη Βουλή θα ζητήσουν σήμερα από τους πολίτες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής και ο βουλευτής επικρατείας Γ. Μπανιάς.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Παραλία του Βόλου.
Στη 1 το μεσημέρι εξάλλου ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ο βουλευτής επικρατείας Γ. Μπανιάς και ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας Π. Μαντάς θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας (Ιάσονος με Σπυρίδη).
Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες κλιμάκιο από τους υποψήφιους βουλευτές Γ. Αντωνιάδη, Γ. Βεδουρά, Σ. Κατσούρα και Μ. Χορδάκη και από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΣΕ.
Κατά την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.
Ως κυριότερα προβλήματα αναφέρθηκαν η σοβαρή έλλειψη κτηριακών εγκαταστάσεων, η σύνταξη τετραετούς αναπτυξιακού πλάνου με βάση το νέο νόμο-πλαίσιο, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης και νέων θέσεων μελών ΔΕΠ κ.α. και η συνεχής ανάπτυξη εργολαβιών (φύλαξη, καθαρισμός, σίτιση).
Έκαναν λόγο για ανοιχτή επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον ΟΑΕΔ.
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν σε γενικά εργασιακά θέματα, ενώ έκπληκτοι οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι στο κτίριο του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι είναι ο βασικός οργανισμός εύρεσης εργασίας, το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα είναι σε καθεστώς stage.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον ΟΣΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους και το σωματείο.
Κεντρικό θέμα ήταν η υποβάθμιση του οργανισμού και το ζήτημα της μισθωτής εφεδρείας.
Κοινά στοιχεία και στις τρεις περιπτώσεις-όπως τονίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας- είναι η επίθεση και η υποβάθμιση σε ο,τιδήποτε δημόσιο έχει απομείνει και η προσπάθεια μονιμοποίησης της ευέλικτης και μερικής απασχόλησης σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς εργασίας.
Εργασιακές σχέσεις που προκύπτουν από stage, μερική απασχόληση και συμβάσεις μικρού ορισμένου χρόνου έχουν σαν μοναδικό αποτέλεσμα να κρατούν υπό ομηρεία πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

1 σχόλια:

σίβυλλα on 26 Σεπτεμβρίου 2009 - 6:12 μ.μ. είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/blog-post_5836.html

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template