Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

«Αλλάξτε τους συσχετισμούς»!

«Σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στην Αριστερά είναι μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ψήφος στην Αριστερά σημαίνει αλλαγή στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης.
Μην τους ανέχεστε άλλο, αποδυναμώστε τους.
Δώστε δύναμη στη φωνή σας και στις αγωνίες σας και ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας σε μια, δυναμική σε παλμό, συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ταχυδρομείου, ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ με αφορμή κυρίως θέματα οικονομικής πολιτικής αλλά και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου ήδη «προετοιμάζει το έδαφος» για να «δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη» για να χαρακτηρίσει επίσης «εκτροπή» την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή να κατέλθει στις εκλογές (και) ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας.
Για να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων «γιατί το κάλπικο δικομματικό σκηνικό πρέπει να ανατραπεί.
Γιατί το καλό του τόπου δεν είναι το καλό των τραπεζών.
Είναι η στήριξη των ανέργων, η πολιτική για νέες θέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας. Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου.
Η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων.
Γιατί το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα λυθεί με τη λεηλασία των κοινωνικών πόρων.
Γιατί τα δάση, οι παραλίες, το περιβάλλον δεν είναι για πούλημα.
Γιατί το μέλλον της κοινωνίας δεν είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο ακροδεξιός λαϊκισμός, με τον οποίο φλερτάρουν τα δύο μεγάλα κόμματα.
Γιατί ο δημόσιος τομέας δεν είναι μαγαζί του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.
Και την κοινωνία δεν μπορεί να την κυβερνάει η Siemens και η κάθε Siemens, με τον τρόπο που όλοι είδαμε».
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΧΕΛΩΟΣ
Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά της εκτροπής Αχελώου για να χαρακτηρίσει επίσης «εκτροπή» την απόφαση του κ. Καραμανλή να κατέλθει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Λάρισας της ΝΔ.
«Θέλω εδώ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στην καρδιά της Θεσσαλίας, να αναφερθώ ειδικά στον αγροτικό κόσμο.
Επειδή προχθές, στην πολυδιαφημισμένη και άσφαιρη τηλεμαχία των δύο άσφαιρων μονομάχων, είδαμε να ξαναβγαίνει στο προσκήνιο για μια φορά ακόμα η περίφημη εκτροπή του Αχελώου.
Τόσα χρόνια που γίνεται αυτή η συζήτηση, το μόνο που είδαμε να εκτρέπεται, είναι οι αγρότες που εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους, οι νέοι που εγκαταλείπουν τα χωριά τους, και το μοντέλο ανάπτυξης που γίνεται ολοένα και πιο ανισόρροπο.
Και με την πολιτική που ακολουθείται, αν περιμένουμε την εκτροπή του Αχελώου για να ποτιστούν τα χωράφια, δεν θα υπάρχουν πια αγρότες για να τα καλλιεργούν. Θα έχουν εκτραπεί όλοι.
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής, που αντί να στηρίζει τις αναδιαρθρώσεις, αντί να προσανατολίζεται στην εξοικονόμηση ενέργειας, αντί να ενισχύει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο, εκτρέπει έναν Αχελώο εθνικών και κοινοτικών πόρων στους μεγαλοεργολάβους, για φαραωνικά έργα που καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο.
Λίγες μέρες, όμως, πριν από τις εκλογές, έγινε και μια άλλη εκτροπή. Αυτή του πρωθυπουργού στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας.
Και μαζί έγινε και η εκτροπή ενός ποταμού προεκλογικών προκηρύξεων έργων και προγραμμάτων, προκειμένου να υπογραμμιστεί το φιλοαγροτικό προφίλ του κ. Καραμανλή. Και να ξεχάσουν οι Ελληνες αγρότες το εισόδημα που συρρικνώνεται, το κόστος παραγωγής που έχει ανέβει στα ύψη, τις τιμές των προϊόντων που βρίσκονται δεκαπέντε χρόνια πίσω.
Να ξεχάσουν τους ποταμούς εισαγόμενων προϊόντων που εκτρέπονται ανεξέλεγκτα προς την ελληνική αγορά με παράνομη ελληνική ταμπέλα».
«Αν ήταν ειλικρινής ο κ. Καραμανλής δεν θα έμπαινε αυτός επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας.
Θα έβαζε επικεφαλής τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, για να εκλεγούν χωρίς σταυρό.
Γιατί αυτοί θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν την αγροτική πολιτική, όποιο και από τα δύο μεγάλα κόμματα και αν επιλέξετε».
«Επειδή πολλές φορές βρεθήκαμε δίπλα στη δίκαιη αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου, στα μπλόκα των αγροτών, ιδιαίτερα με τους νέους αγρότες, που μάχονται για το μέλλον ολόκληρου του αγροτικού κόσμου με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, θέλω να σας πω αυτό:
Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στους δικούς σας αγώνες».
STAGE
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προγράμματα «stage». «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για ανεργία.
Αλλά παρακάμπτουν το γεγονός ότι τα ποσοστά ανεργίας είναι πλασματικά». «Μιλάνε για θέσεις απασχόλησης.
Αλλά πονηρά δεν διαχωρίζουν τη σταθερή και μόνιμη δουλειά από την ελαστική απασχόληση. Τις δουλειές του ποδαριού, την ανασφάλιστη εργασία, τις συμβάσεις έργου, την ενοικιαζόμενη εργασία, το περιβόητο μπλοκάκι.
Έναν εργασιακό Μεσαίωνα, που καθιερώθηκε με μια σειρά νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και διευρύνθηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις.
Και θέλω εδώ να αναφερθώ ειδικά σε αυτή την αθλιότητα των προγραμμάτων stage που χρόνια τώρα καταγγέλλουμε αλλά κανείς δεν μας έδινε σημασία».
«Δυο χρόνια τώρα έχουμε μαλλιάσει τη γλώσσα μας να καταγγέλλουμε αυτή τη σύγχρονη μορφή ανασφάλιστης εργασίας που επισήμως χαρακτηρίζεται ως κατάρτιση.
Και που με το πρόσχημα της κατάρτισης, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με δεκάδες χιλιάδες νέους, ομήρους των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων.
Προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, και το ΄07 αλλά και τώρα, οργίασε με τα stage.
Εφάρμοσε με ζήλο τη γνωστή πελατειακή της πολιτική της.
Και μάλιστα αυτή η πελατειακή πολιτική δεν εμπίπτει στους νόμους αφού πρόκειται για ρουσφέτι που εξαιρείται από την απαγόρευση προσλήψεων σε προεκλογική περίοδο.
Αλλά εκτός από τις προεκλογικές προσλήψεις, η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι ότι σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν κανονικό ωράριο, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για χρόνια.
Και δεν έχουν ούτε ασφάλιση, ούτε βέβαια και αξιοπρεπή μισθό» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Τον πρόεδρο του ΣΥΝ προλόγισαν το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Μαντάς καθώς και η ηθοποιός και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κ. Αν. Χατζησοφιά ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων του νομού.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template