Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Σμήνη κουνουπιών κατά ασθενών στο Νοσοκομείο!

Σύννεφα κουνουπιών κατακλύζουν το Νοσοκομείο του Βόλου και κυρίως τη Β’ Παθολογική Κλινική που στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα, προκαλώντας δυσφορία σε ασθενείς και εργαζομένους.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει πως έχει δώσει σαφείς εντολές να μην ανοίγονται τα παράθυρα, καθώς υπάρχει σύστημα κλιματισμού κι αυτό το γεγονός είναι αποτέλεσμα της ανυπακοής.(!)
Αντιμέτωποι με τα κουνούπια βρίσκονται καθημερινά οι ασθενείς του νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τόσο νοσηλευόμενων, όσο και συγγενών ασθενών, υπάρχουν σμήνη από κουνούπια που τσιμπάνε τους ασθενείς, κάνοντάς τους να δείχνουν ότι έχουν ιλαρά!
Οι συγγενείς των ασθενών κυρίως της Β’ Παθολογικής Κλινικής παραπονιούνται στους νοσηλευτές και εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίοι τους απαντούν πως η αιτία που υπάρχουν κουνούπια είναι η πρασινάδα που υπάρχει στο προαύλιο της παλιά πτέρυγας και η έλλειψη χρημάτων για τοποθέτηση σίτας στα παράθυρα των δωματίων.
Εκείνο δε το γεγονός που φοβίζει περισσότερο τους ασθενείς και τους συγγενείς τους δεν είναι τα αντιαισθητικά σημάδια των κουνουπιών σε όλο το σώμα, αλλά ότι τα έντομα αυτά μπορεί να είναι φορείς μικροβίων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού, έγινε όμως απεντόμωση και τα κουνούπια εξαφανίστηκαν.
Όμως εδώ και κάποιο διάστημα επανεμφανίστηκαν και μάλιστα ο κ. Αναστασίου έκανε λόγο για σμήνη κουνουπιών που κατατσιμπούν ασθενείς και εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι τοποθετούν σχεδόν σε όλα τα δωμάτια ειδικές ταμπλέτες, οι οποίες όμως δεν έχουν τόση ισχύ και το πρόβλημα συνεχίζεται.
Μιλώντας για το ζήτημα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Καρά επεσήμανε πως «έχει δοθεί εντολή να μην ανοίγονται τα παράθυρα, γιατί τα air conditions είναι προγραμματισμένα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ρυθμίζεται αυτόματα η θέρμανση και ο αερισμός. Αυτά συμβαίνουν όταν επικρατεί ανυπακοή».
Τέλος η κ. Καρά υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο του Βόλου συνεργάζεται με το καλύτερο συνεργείο απεντόμωσης και μυοκτονίας και γίνονται συχνότατα επεμβάσεις μπορεί και δύο φορές κάθε μήνα.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template