Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογική εκστρατεία μέσω... Facebook

Τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά του social networking, το Facebook, επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί ακολουθώντας τις επιταγές της μόδας για την επικοινωνία τους κυρίως με τη νεολαία. Ενόψει δε, των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, το Facebook χρησιμοποιείται ως ένα ακόμη μέσο για την προεκλογική τους καμπάνια...
Θανάσης Νάκος και Ζέττα Μακρή ως υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας για τη Ν.Δ. και Πετρούλα Ντελεδήμου και Τζούλια Τσαλίκη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχουν γίνει μέλη του πιο δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό προφίλ, που συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και πολιτικά μηνύματα.
Αριθμώντας εκατοντάδες διαδικτυακούς φίλους, δίνουν προεκλογικό χρώμα σε ένα site μέσω του οποίου γίνονται ακόμη και πολιτικές δημοσκοπήσεις...
Ποιος είπε λοιπόν, ότι το Facebook είναι μόνο ένας διαδικτυακός τόπος όπου έχεις μαζεμένους όλους τους φίλους σου, ανεβάζεις ποστάκια, φωτογραφίες και άλμπουμ;
Η είσοδος των πολιτικών στο site έχει δώσει σαφώς πολιτική χροιά και τα σχόλια δίνουν και παίρνουν.
Άλλοτε υπέρ των υποψηφίων κι άλλοτε από μέλη που θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα κακώς κείμενα στη χώρα και την καθημερινότητά τους που επηρεάζονται από την πολιτική...

Υποψήφιοι... και στο Facebook
Ανάμεσα στα πιο νέα μέλη του Facebook, συγκαταλέγεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ., Θανάσης Νάκος.
Το προφίλ του αριθμεί δεκάδες φωτογραφίες, ενώ μέσω του site, γνωστοποιεί τις περιοδείες του στη Μαγνησία ενόψει των εκλογών, καλώντας τους φίλους του να δώσουν το παρόν στις συγκεντρώσεις του.
Στιγμές της πλούσιας πολιτικής του διαδρομής, εμπλουτίζουν τη σελίδα του κ. Νάκου, ο οποίος αριθμεί προς το παρών 445 διαδικτυακούς φίλους.
Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφίες και κείμενα από τις συναντήσεις και επαφές της στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας και ανακοινώσεις για τις δραστηριότητές της, περιλαμβάνει το προφίλ της υποψήφιας Βουλευτή Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ και νομαρχιακής συμβούλου Τζούλιας Τσαλίκη.
Από τους 483 φίλους της κ. Τσαλίκη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που της στέλνουν μηνύματα για καλή επιτυχία στον αγώνα της.
Ξεχωρίζει αυτό εκπροσώπου της νέας γενιάς, που αντικατοπτρίζει την εικόνα των νέων για τους πολιτικούς:
«Έχουμε όνειρα που κανένας πολιτικός δεν μπορεί να μας στερήσει επειδή θέλει να βάλει λεφτά στην τσέπη του. Η νέα γενιά θέλει άτομα εμπιστοσύνης, να σέβονται το λαό και κυρίως τα νέα παιδιά...».
Αν επισκεφθεί κανείς το προφίλ της υποψήφιας Βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου Σοσιαλιστών Νέων της Ευρώπης, Πετρούλας Ντελεδήμου, το καλωσόρισμα γίνεται με το προσωπικό της μήνυμα «Η Ελλάδα επιλέγει νέες αξίες. Η Μαγνησία αξίζει μια νέα επιλογή».
Ανάμεσα στις φωτογραφίες και την πλούσια δραστηριότητα της Πετρούλας Ντελεδήμου, μπορεί να δει κανείς και τα δεκάδες μηνύματα μερικών από τους 1.640 φίλους της.
Ευχές για καλή επιτυχία και δύναμη στον αγώνα της, ενθαρρυντικά σχόλια για τη «φρέσκια» πολιτική της παρουσία αλλά και προσωπικά κομπλιμέντα εμπλουτίζουν το προφίλ της.
Το εντυπωσιακό στο προφίλ της υποψήφιας Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ., Ζέττας Μακρή, είναι οι εκατοντάδες διαδικτυακοί φίλοι της.
4.422 φίλους αριθμεί στο Facebook, η Ζέττα Μακρή και αντίστοιχα πολυπληθείς είναι και οι ευχές για καλή επιτυχία.
Δεν λείπουν όμως και τα παράπονα της «γενιάς των 700 ευρώ» που αναζητούν στο πρόσωπο της κ. Μακρή, την ελπίδα για το επαγγελματικό τους αύριο.

...και δημοσκοπήσεις
Η προεκλογική... παλέτα του Facebook συμπληρώνεται κι από ένα ακόμη χρώμα: αυτό των δημοσκοπήσεων.
Τα μέλη του site, μπορούν να ψηφίζουν μυστικά το κόμμα της προτίμησής τους, ενώ η ψήφος τους καταχωρείται ηλεκτρονικά για να δώσει το «σφυγμό» της επικείμενης εκλογικής μάχης.
Τα αποτελέσματα –όπως διαμορφώθηκαν από 116.499 χρήστες που καταχώρησαν την ψήφο τους- διαφοροποιούνται από αυτά των επίσημων δημοσκοπήσεων για τα ποσοστά που καταλαμβάνουν τα κόμματα δεν παύει όμως να δίνουν εικόνα για το αποτέλεσμα της κάλπης...
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template