Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδηλώσεις εργαζομένων της Opel στην Αμβέρσα

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Opel συγκεντρώθηκαν στη βελγική πόλη της Αμβέρσας για να διαδηλώσουν κατά μίας πιθανής κατάργησης θέσεων εργασίας σε εργοστάσια της General Motors στην Ευρώπη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το μοναδικό εργοστάσιο της Opel στο Βέλγιο εν μέσω ανησυχιών ότι θα το κλείσουν οι νέοι ιδιοκτήτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Ευρώπη χωρίς Opel-Vauxhall είναι αυτοκίνητο χωρίς μηχανή», έγραφε ένα πανό.

Η Magna International, που αγόρασε το ευρωπαϊκό σκέλος της General Motors, έχει ανακοινώσει ότι τα σχέδια ανασυγκρότησης προβλέπουν την κατάργηση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 4.000 στην Γερμανία.

«Η νέα Οpel θα χρειαστεί να κλείσει τουλάχιστον ένα εργοστάσιο.Η Αμβέρσα είναι μία επιλογή αλλά δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση», δήλωσε προς το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport ο Φριντς Χέντερσον, διευθυντής της General Motors

Στο εργοστάσιο στο Βέλγιο απασχολούνται περί τα 2.600 άτομα. Η συγκέντρωση από κυρίως βέλγους και γερμανούς εργαζόμενους ήταν ειρηνική. Η GM έχει επίσης εργοστάσια στην Αυστρία, την Ισπανία, τη Βρετανία και την Πολωνία.

Από την Καθημερινή


buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template