Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Διόδια, φορτηγά και Δήμος Κάτω Ολύμπου.

Απ' το ιστολόγιο Πιέριοι, έλαβα ένα ενημερωτικό mail για ανάρτησή τους με τίτλο Να δήμαρχος, να μάλαμα....
Στην ανάρτηση αυτή αναφέρουν τα εξής:
Ακούσατε - ακούσατε κύριοι φορτηγατζήδες! Ο δήμαρχος Κάτω Ολύμπου σας απαγορεύει να διέρχεστε από τον παράλληλο δρόμο, για να αποφύγετε την πληρωμή των διοδίων. Και πού θα τα βρουν τα λεφτά οι φορτηγατζήδες να πληρώνουν σε κάθε λίγα χιλιόμετρα τα διόδια των πολυεθνικών εταιριών της ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ και λοιπά κύριε δήμαρχε Κάτω Ολύμπου; Εσύ κράχτης της εταιρίας είσαι; Και ποιος νόμος σου δίνει το δικαίωμα να κλείνεις τους δρόμους στους φορτηγατζήδες; Πες μας το νόμο να τον μάθουμε και εμείς.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να γνωρίζει ότι η σήμανση των δημοτικών οδών, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οικείων Δήμων και καθορίζεται με αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων.
Αυτό συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας και ο Δήμος Κάτω Ολύμπου, δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση!
Το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με μια τέτοια ρυθμιστική απόφαση, ενός Δημοτικού Συμβουλίου και το αν αυτή η απόφαση εξυπηρετεί αντικειμενικά τα συμφέροντα της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε", είναι διαφορετικό ζήτημα-πολιτικό, ηθικό κλπ-και όχι νομικό ή αρμοδιότητας.
Ιδιαίτερα ο τρόπος που επιλέγει ν' αντιδράσει ο Δήμαρχος, απέναντι στην "παρανομία" των φορτηγατζήδων, τον εκθέτει, αφού ο αποκλεισμός της Δημοτικής οδού και η μετατροπή του σε αδιέξοδο δρόμο, ουσιαστικά αναιρεί την επιχειρηματολογία περί εξυπηρέτησης των δημοτών.
Ένας αδιέξοδος δρόμος, δεν εξυπηρετεί κανέναν!!!
Τροχαία δεν υπάρχει στον Δήμο Κάτω Ολύμπου;;;
Κανείς επαγγελματίας οδηγός δεν θα ρισκάριζε να πληρώσει ένα "τσουχτερό" πρόστιμο, προκειμένου να γλυτώσει τα διόδια!
Η ίδια η αντίδραση της Δημοτικής αρχής είναι αυτή που την εκθέτει, όχι μόνον απέναντι στους φορτηγατζήδες, αλλά κι απέναντι στους δημότες της, αφού μετατρέποντας την επίμαχη δημοτική οδό σε αδιέξοδο, πρακτικά τους οδηγεί και αυτούς στον Π.Α.Θ.Ε. για να πληρώνουν τα σχετικά διόδια!
Εκ νέου λοιπόν ο Δήμαρχος, αφήνει μεγαλύτερα ερωτηματικά για τον ποιόν εξυπηρετούν τελικά οι ενέργειές του....τους πολίτες και δημότες ή την εταιρεία;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template