Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Φεύγει απ' το κέντρο του Βόλου η Πυροσβεστική

Ένας στόχος και αίτημα της πόλης να φύγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον κεντρικό της πολεοδομικό ιστό, καθώς είναι εμφανές πλέον ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει έλλειψη δυνατότητας άμεσης επέμβασης, παίρνει πλέον το δρόμο της υλοποίησής του.

Σε έγγραφο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου προς την ΚΕΔ Λάρισας, αναφέρεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα την 1.9.2008, μεταξύ άλλων εγκρίθηκε και το έργο της υλοποίησης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, επειδή οι εγκαταστάσεις της Π.Υ. Βόλου, δεν είναι οι πλέον κατάλληλες από επιχειρησιακής άποψης, αναζητήθηκε λύση σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και προτάθηκε η ανταλλαγή του υπάρχοντος ακινήτου με αστικό δημοτικό ακίνητο, 2.200τ.μ. στο Ο.Τ. 1028 Γ της συνοικίας Χιλιαδούς.

Αναφέρεται επίσης ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε την παραχώρηση του παραπάνω δημοτικού ακινήτου προς το υπουργείο Οικονομικών και την τροποποίηση των όρων δόμησής του, από χώρο κτηρίων κοινής ωφέλειας, σε χώρο εγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προϋπόθεση γι’ αυτή τη διοικητική πράξη, είναι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων της Π.Υ. από το ακίνητο επί των οδών Γαλλίας και Κουμουνδούρου και η παράδοσή του στο Δήμο Βόλου, αφού κατασκευαστεί το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος σε ότι αφορά στην αλλαγή των όρων χρήσης του ακινήτου, παρουσίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία «η Π.Υ. υπάγεται στην κατηγορία χρήσεων γης που αφορά «διοίκηση-κοινωφελή κτήρια». Κατά συνέπεια η ζητούμενη χρήση είναι συμβατή με την υφιστάμενη, δηλαδή αφορά χώρο ανέγερσης εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας».

Τόνισε δε ότι η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της είχε θέσει σε προτεραιότητα αυτή την υπόθεση και εξέφρασε την πίστη ότι το έργο θα συνδυαστεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες και σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται, ώστε να είναι έτοιμο κατά την τέλεσή τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template