Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ο σεϊχης τιμωρήθηκε 6 μήνες για ντόπινγκ από την γυναίκα του

Στο ιστολόγιο greek-Olympics, διάβασα το παρακάτω ενδιαφέρον θέμα:

Το ντόπινγκ δεν κάνει διακρίσεις. Είτε είσαι φτωχός, είτε πλούσιος, είτε πολύ... πλούσιος με όποιο άθλημα και αν κάνεις, ο κανόνας είναι ένας.
Απαγορεύεται η χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Στη… τσιμπίδα του ντόπινγκ πιάστηκε και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.
Ο Σεΐχης Μοχάμεντ του Ντουμπάι τιμωρήθηκε με 6 μήνες ποινή επειδή ένα από τα άλογά που διαθέτει και μετέχει σε αγώνες, συγκεκριμένα το Ταχάν, βρέθηκε δύο φορές θετικό με υπερτασικά φάρμακα.
Η ποινή του σεΐχη λήγει στις 3 Οκτωβρίου ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 4.200 δολ.
Η ιστορία του σεΐχη Μοχάμεντ έχει πολλά ωραία σημεία.
Όπως για παράδειγμα ότι η ποινή επιβλήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία Ιππασίας στην οποία πρόεδρος είναι η πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανία μέλος της ΔΟΕ από το 2007 και σύζυγός του Μοχάμεντ.
Στην απολογία του ο σεΐχης αναφέρει ότι διαθέτει 700 άλογα και ότι είναι αδύνατον να γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό για κάθε ένα από αυτά καθώς και ότι αποδέχεται το γεγονός. Ζήτησε όμως η ποινή του να είναι η ελάχιστη δυνατή αφού ο ίδιος δεν διαθέτει προσωπικό χρόνο για την προετοιμασία των αλόγων καθώς και ότι θα ψάξει να βρει τι έχει συμβεί.
Βέβαια ο σεϊχης, πραγματικά δεν διαθέτει χρόνο για τα άλογά του, αλλά τα χρησιμοποιεί μόνο για τους αγώνες, αφού εκτός από το Κατάρ που διοικεί είναι και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Έτσι πίσω από κάθε του ενασχόληση υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολούνται με τα χόμπι.
Και έχει πολλά στον αθλητικό χώρο.
Εκτός από την ιππασία και τους αγώνες με άλογα. Λατρεύει τα μηχανοκίνητα αθλήματα τόσο στην πίστα όσο και στη θάλασσα.
Διαθέτει μάλιστα προσωπικό νησί για κατοικία όπου δένουν τα μεγάλα του γιωτ, αλλά και δύο powerboat που έχει, ενώ απέναντι υπάρχει ένα δεύτερο νησί με την προσωπική του πίστα για αυτοκίνητα.
Στη πρώτη φωτογραφία διακρίνονται τα δύο νησιά με τα… καλούδια τους.
Το Ντουμπάι είναι μία πόλη που έχει πλέον σταματήσει να επεκτείνεται στο έδαφος, αλλά μεγαλώνει στη θάλασσα. Ο μικρός και ο μεγάλος «φοίνικας» και ο «κόσμος» είναι δύο κατασκευές μέσα στη θάλασσα που δημιουργούν κατοικίες και θέρετρα για τους πολύ πλούσιους.
Στη δεύτερη ο σεϊχης Μοχάμεντ και η σύζυγός του Χάγια, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI).

Απορία: Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο σε οποιονδήποτε μεγαλόσχημο στην Ελλάδα,θα το μαθαίναμε; Κι αν ναι θα τον τιμωρούσε κανείς;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template