Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Σήμερα το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού στην Ακρόπολη


Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού


Στις 7.30 μ.μ. η συγκέντρωση-εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στον Ιερό Βράχο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην Πλατεία Συντάγματος.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, στη συγκέντρωση - εκδήλωση που διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, για τα 64 χρόνια από τις ρίψεις των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, σήμερα Πέμπτη 6 του Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πορεία στην Πλατεία Συντάγματος.
«Για να τιμήσουμε, τονίζεται στο κάλεσμα, τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας. Να καταγγείλουμε τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας του αντιφασιστικού αγώνα και της νίκης των λαών. Για να καταδικάσουμε την αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που έκανε χρήση ατομικών όπλων σκοτώνοντας 300.000 αθώους και μάλιστα δε διστάζει σήμερα να απειλεί, με ΝΑΤΟικές αποφάσεις, ότι θα το ξανακάνουν.Για να διαδηλώσουμε ποτέ πια Χιροσίμα, όχι στα πυρηνικά και στους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα.Να παλέψουμε για:
-- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτα απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
-- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης "Αντιπυραυλικής Αμυνας" στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία) και αλλού, που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.
-- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
-- Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
-- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς. Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.
-- Την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και την ένταση της πάλης για ν' ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική προκοπή του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος».
Από την εφημερίδα Ριζοσπάστης

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template