Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Νέο στέλεχος του AIDS από Γορίλες!

Ομάδα γάλλων επιστημόνων, υπό τον Ζαν-Κριστόφ Πλαντιέ του πανεπιστημίου της Ρουέν, ανακάλυψε ότι μια 62χρονη γυναίκα από το Καμερούν που ζει στο Παρίσι, μολύνθηκε από ένα νέο στέλεχος του ιού HIV (AIDS), που προέρχεται από γορίλα και όχι από χιμπατζή. Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature Medicine”.

Το BBC μεταδίδει, ότι για πρώτη φορά ανακαλύπτεται και δημοσιοποιείται ότι οι γορίλες αποτελούν επίσης μια δυνητική πηγή του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Ο ιός αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες στη δεκαετία του ΄80 και εκτιμάται ότι για πρώτη φορά μεταπήδησε από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους στην αρχή του 20ού αιώνα, στην περιοχή του Κονγκό.

Η ανακάλυψη των Γάλλων επιστημόνων καταδεικνύει ότι η εξέλιξη του ιού HIV αποτελεί μια εξελισσόμενη διαδικασία. Επίσης, το γεγονός ότι η γυναίκα κόλλησε τον ιό στο Καμερούν, αλλά αυτός διαγνώστηκε όταν αυτή μετακινήθηκε στη Γαλλία, δείχνει πώς οι ιοί μπορούν γρήγορα να μεταφέρονται από το ένα μέρος της Γης στο άλλο. Οι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι το νέο στέλεχος «των γοριλών», δεν θα παρουσιάσει νέα προβλήματα, που θα είναι άγνωστα στους ερευνητές.
Από Foreign Press-gr.com

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template