Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΑΛΜΥΡΟΣ Οι εργαζόμενοι κατάσχεσαν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑΛ

Σε κατάσχεση δύο λογαριασμών της ΔΕΥΑΑΛ σε Τράπεζες προχώρησαν εφτά εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης με εκτελεστή απόφαση Δικαστηρίου, προκειμένου να πληρωθούν αναδρομικά επιδόματα των ετών 2004-2006 για τα οποία το Ειρηνοδικείο Αλμυρού και το Πολυμελές Εφετείο Βόλου, επιδίκασε συνολικό ποσό ύψους 140.000 ευρώ.
Το θέμα ήρθε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, έπειτα από επερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Βούλγαρη, που ζήτησε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.
Στη συζήτηση που ακολούθησε επί δίωρο οι τόνοι ανέβηκαν.
Ο κ. Βούλγαρης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «αδιαφορία» και «αλαζονεία».
Ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, απαντώντας, όπως είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέργιος Γαρδικλής, ισχυρίστηκε ότι όλο αυτό το διάστημα περίμενε τους εργαζόμενους για να συζητήσουν το θέμα.
Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των εργαζομένων «αντιδεοντολογική», καθώς με την κατάσχεση των λογαριασμών μπλοκαρίστηκαν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων, ενώ απέδωσε την ενέργεια αυτή των εργαζομένων στη «πρεμούρα» τους, όπως είπε, για να στηρίξουν τους δικηγόρους που τους εκπροσώπησαν για την πληρωμή τους.
Ζήτησε μάλιστα άρση της κατάσχεσης με το σκεπτικό ότι υπάρχει πρόθεση να ικανοποιηθεί το αίτημα των δημοτών σε ένα όμως εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να βρεθούν τα χρήματα.
Ανταπαντώντας ο κ. Βούλγαρης καυτηρίασε τον «ωχαδερφισμό» του Δημάρχου στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που είχε σαν αποτέλεσμα, όπως είπε, κάποιες χιλιάδες ευρώ ζημιά και τον ευτελισμό της ΔΕΥΑΑΛ και όσον αφορά την συμπεριφορά του στους εργαζομένους εκτός των προαναφερόμενων τον κατηγόρησε για αδιαλλαξία και «ανύπαρκτο δημοκρατικό ύφος και ήθος.»
Οι παριστάμενοι στη συνεδρίαση εργαζόμενοι ερωτηθέντες από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι τους κάλυψε απόλυτα ο κ. Βούλγαρης και δεν έχουν να προσθέσουν κάτι, παρά την προσπάθεια του Δημάρχου να διαφοροποιηθούν.

Έμεναν στο «θα»

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στους δικαστικούς τους αγώνες για πληρωμή των επιδομάτων.
Η απόφαση του Δικαστηρίου κοινοποιήθηκε στο δήμο στις 27 Ιουλίου.
Όλο αυτό το διάστημα μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι επεδίωκαν συνάντηση με τον δήμαρχο αλλά απάντηση δεν έπαιρναν.
Ο δικηγόρος τους, κ. Νικόλαος Μακρής, που ρωτήθηκε, είπε ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτήν την ενέργεια για να επισπευσθούν τη διαδικασία, καθώς με τη στάση της η δημοτική αρχή έδειχνε ότι θα προβεί σε αναίρεση της απόφασης με προσφυγή στον ’Άρειο Πάγο.
Ο δήμαρχος, δήλωσε χαρακτηριστικά, στις επανειλημμένες οχλήσεις αρκούνταν σε «θα», ενώ απαντώντας στους ισχυρισμούς περί αμοιβών δικηγόρων ο κ. Μακρής προειδοποίησε με κατάθεση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση.
Να σημειωθεί ότι ο «Νέος Τύπος» αναζήτησε τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο αλλά δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει μαζί του.

Η επερώτηση Βούλγαρη

Αναλυτικά στην επερώτησή του ο κ. Βούλγαρης ανέφερε τα εξής:
1). Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, που κατέστη τελεσίδικη προ μηνός, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, η ΔΕΥΑΑΛ υπεχρεώθη να καταβάλει στους εργαζομένους της συνολικά κάποιο ποσό 140.000 ευρώ περίπου, λόγω μη καταβολής σ' αυτούς κάποιων επιδομάτων.
2) Για την έκδοση της τελεσιδίκου απόφασης ενημερώθηκε άμεσα ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Φυτιλής, αλλά και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑΛ απ' τους εργαζομένους, πλην όμως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ και ο πρόεδρος του κ. Χατζηκυριάκος ουδέν έπραξαν για την πληρωμή ή έστω για την ρύθμιση της οφειλής, διόρισε όμως και πάλιν δικηγόρο τον κ. Φυτιλή για να αποκρούσει το Νοέμβριο 2009 την καινούργια αγωγή των εργαζομένων για επιδίκαση των αυτών επιδομάτων της διετίας 2007 - 2009.
Λόγω της επιδειχθείσης αδιαφορίας εκ μέρους του Δημάρχου ο Δικηγόρος των εργαζομένων έλαβε απόγραφον της απόφασης και συνέταξε και επέδωκε στην ΔΕΥΑΑΛ αντίγραφον εξ απογράφου μετ' επιταγής προς πληρωμήν, που σημαίνει επιβάρυνση της ΔΕΥΑΑΛ κατά 5.000,00 ευρώ τουλάχιστον.
Μετά την επίδοση της επιταγής προς πληρωμήν την Παρασκευή 24-7-2009, έπρεπε ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ και το Δ.Σ. εντός τριών εργασίμων ημερών δηλ. μέχρι Τετάρτη 29-7-2009 ή να πληρώσει τους εργαζομένους ή να ρυθμίσει με συνεννόηση την οφειλή ώστε να μην γίνει κατάσχεση εις βάρος της ΔΕΥΑΑΛ.
Πλην όμως ο Δήμαρχος και πάλιν αδιαφόρησε και αγνόησε τους εργαζομένους και τον Πληρ. Δικηγόρο τους, μ' αποτέλεσμα την επομένη ο Δικηγόρος των εργαζομένων να κάνει κατάσχεση σε βάρος της ΔΕΥΑΑΛ στην EUROBANK ευτελίζοντας, την ανύπαρκτη άλλωστε κατ' εμέ, αξιοπιστία του Δήμου για την οποία επαίρεται ο κ. Δήμαρχος ότι αποκατέστησε.
Και μετά την επιβολή όμως της κατάσχεσης ο Δήμαρχος αντί να σπεύσει να τακτοποιήσει την υπόθεση συμβιβαστικά κάλεσε τους εργαζομένους και απήτησε άμεσο άρση της κατάσχεσης, απειλώντας τους ότι θα τους απολύσει, ότι δεν θα τους πληρώσει το μισθό και άλλα πολλά κι επειδή οι εργαζόμενοι δεν ενέδωσαν στις απειλές του τους απείλησε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μάθουν οι Αλμυριώτες τι γίνεται και να τους καταδικάσουν χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο να φορτώνει την ευθύνη του σε άλλους και δη στους υπαλλήλους.
Στερώντας λοιπόν τη χαρά στον Δήμαρχο να φέρει αυτός όπως θέλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ερωτάται ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ:
1)Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος από το δικηγόρο κ. Φυτιλή για την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου και την υποχρέωση της ΔΕΥΑΑΛ να καταβάλει τα επιδικασθέντα ποσά στους εργαζομένους και αν ναι, τι έπραξε μέχρις τις 24-7-2009 δηλ. επί ένα μήνα για να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος και με τα έξοδα της επιταγής προς πληρωμήν;
2)Μετά την επίδοση της επιταγής προς πληρωμήν την 24-7-2009 και μέχρι την 29-7-2009 τι έπραξε ο Δήμαρχος για ν' αποτρέψει την βεβαία κατάσχεση σε βάρος της ΔΕΥΑΑΛ; Ήλθε σ' επαφή με τους εργαζομένους ή τον δικηγόρο τους για την ρύθμιση της πληρωμής ώστε να μην επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑΑΛ και κατ' επέκταση οι δημότες και με άλλα έξοδα εκτέλεσης;
3)Μετά την επιβολή της κατάσχεσης ο Δήμαρχος τι έπραξε για να ελαχιστοποιήσει την ζημία της ΔΕΥΑΑΛ, αλλά και ν' αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία του Δήμου, για την οποία επαίρεται ότι δήθεν αποκατέστησε;
4). Είναι αλήθεια ότι απείλησε τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΑΛ με απόλυση και ότι δεν τους πληρώνει το μισθό για να τους εξαναγκάσει να άρουν την κατάσχεση επιδεικνύοντας αυταρχισμό και αλαζονεία;
5)Το δημοκρατικό του ήθος και ύφος πώς του επιτρέπει να μην σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων; Τον εγκατέλειψε ή μήπως δεν το είχε ποτέ;
Κύριε Δήμαρχε, είναι σίγουρο πλέον ότι ο αυταρχισμός και η αλαζονεία είναι τα κύρια δικά σας χαρακτηριστικά και οι Αλμυριώτες εξαπατηθέντες επέλεξαν ως Δήμαρχο, άνθρωπο αδιάλλακτο, απρόσιτο και με ανύπαρκτο δημοκρατικό ήθος και ύφος που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.
Δυστυχώς για σας, «Αρχή άνδρα δείκνυσι».
Σημειώνεται ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης η μείζων μειοψηφία καταψήφισε και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με «τις γνωστές κατατμήσεις κι απ' ευθείας αναθέσεις», ομόφωνα όμως το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση της αντινομάρχου κ. Αδαμάκη Τζαβέλα για μετονομασία του Πολιτικού Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου σε «Αεροδρόμιο Βόλου Κεντρικής Ελλάδος Ιάσων» και αντιπρότεινε ο κρατικός Αερολιμένας να μετονομασθεί σε «Αεροδρόμιο Αλμυρού ΑΧΙΛΛΕΑΣ» γιατί βρίσκεται στην κτηματική και Διοικητική Περιφέρεια του Αλμυρού με όλα τα υπέρ και κατά και ο ήρωας Αχιλλέας εκφράζει την περιοχή περισσότερο απ' τον Ιάσονα.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template