Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

''Ψαλίδι'' στις εφημερίες γιατρών!

Εν μέσω επιδημίας γρίπης
Για επερχόμενο εφημεριακό κραχ προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικών Ελέγχων, με την οποία ουσιαστικά περικόπτει τις εφημερίες ζητώντας την ισομερή καταβολή τους στο προσωπικό κατά μήνα.

Με εγκύκλιο που απέστειλε στις 15 Ιουλίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας ζητάει από το υπουργείο Υγείας να δώσει οδηγίες στους διοικητές των νοσοκομείων για περικοπές των προγραμμάτων εφημεριών, με στόχο να μην υπερβούν τις σχετικές πιστώσεις.
Η νέα ρύθμιση στις εφημερίες των γιατρών έρχεται σε μία στιγμή που προκύπτουν έκτακτες ανάγκες στα νοσοκομεία όλης της χώρας εξαιτίας της αναμενόμενης έξαρσης των κρουσμάτων από το φθινόπωρο.

Όπως όμως υποστηρίζει στα Νέα ο νοσοκομειακός γιατρός Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ισομερής διάθεση κονδυλίων «στην πραγματικότητα σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν τον ίδιο αριθμό εφημερευόντων τον Σεπτέμβριο που αναμένεται έξαρση της νέας γρίπης, με τον Μάρτιο που υπήρχε ομαλότητα».

Με ανακοίνωσή τους η Αγωνιστική Ενότητα Νοσοκομειακών Γιατρών επισημαίνει πως «η ισομερής κατανομή εφημεριών, όπως επιτάσσει η εγκύκλιος, σημαίνει ότι υπάρχουν πανομοιότυπες ανάγκες υπηρεσιών υγείας όλους τους μήνες του χρόνου, άποψη που δεν διανοείται να υποστηρίξει ούτε ο πλέον άκαμπτος γραφειοκράτης. Κραυγαλέα απόδειξη η πρόσφατη πανδημία γρίπης, εξαιτίας της οποίας θα χρειαστεί να ενισχυθούν οι εφημερίες των Νοσοκομείων τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών».

Ζητούν δε από το υπουργείο Οικονομικών να καταργήσει με ρητό τρόπο τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και τονίζουν πως «σε κάθε άλλη περίπτωση θα εισπράξει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης θα στηρίξουν το σύστημα υγείας και την υγεία των πολιτών, ταυτόχρονα όμως θα καταγγέλλουν σε κάθε πολίτη που προσέρχεται στα νοσοκομεία την υποκριτική και αλλοπρόσαλλη στάση της κυβέρνησης».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template