Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009

Και δεύτερο υδροηλεκτρικό από τη ΔΕΥΑΜΒ

«Πράσινο φως» δόθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη δημιουργία νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού στη θέση Μετερίζα Πηλίου.
Πιο συγκεκριμένα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας απέστειλε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με κοινοποίηση στη ΔΕΥΑΜΒ, τη θετική της γνωμοδότηση για τη χορήγηση στην επιχείρηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το νέο υδροηλεκτρικό σταθμό στη θέση Μετερίζα.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αξιοποίηση του δυναμικού των πηγαίων υδάτων του Πηλίου, που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της Μείζονος Περιοχής του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Σαρακηνός», επίσης εγκατεστημένης ισχύος 750 KW, τον οποίο η ΔΕΥΑΜΒ κατασκεύασε και όπως είναι γνωστό λειτουργεί με επιτυχία από το 1999.
Η αναμενόμενη ετήσια παραγόμενη ενέργεια από το νέο μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό εκτιμάται σε 3.400.000,00 KW (τρία εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες κιλοβατώρες).
Το έργο θα περιλαμβάνει
-κατασκευή φρεατίου φόρτισης στη θέση Τρατσέρα
-αντικατάσταση του παλαιού αγωγού μεταφοράς νερού διατομής Φ400 με νέας διατομής Φ600 σε μήκος περίπου 6 χλμ από την θέση Τρατσέρα μέχρι τη θέση Μετερίζα
-κατασκευή νέου κτιρίου και εγκατάσταση του εξοπλισμού του νέου σταθμού στη θέση Μετερίζα
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.800.000,00 ευρώ, ο οποίος αναλύεται σε 2. 800.000.00 ευρώ για την κατασκευή του αγωγού προσαγωγής μήκους 6 χλμ. και 2.000.000,00 ευρώ για τον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό και τα συνοδά έργα. Για την κατασκευή του έργου, ήδη η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται στην αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template