Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

Ο... κηπουρός του κ. Σουφλιά

Δύο Μ.Κ.Ο. της Μαγνησίας, η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και το ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΙΒΗΙΔΑ-ΚΑΡΛΑ ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ «Η ΒΟΙΒΗΙΣ», καταγγέλουν με δελτίο τύπου τον διορισμό εκπροσώπου των Μ.Κ.Ο, στον Φορέα Διαχείρησης της Κάρλας.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου, έχειως εξής:

Ο «πάλαι ποτέ Βασιλεύς των Ελλήνων» είχε αναπτύξει τη θεωρία ότι μπορεί να διορίζει ακόμα και τον... κηπουρό του ως Πρωθυπουργό! Ο νυν «Βασιλεύς του Περιβάλλοντος» κ. Σουφλιάς θεωρεί ότι μπορεί να διορίζει όποιον «γουστάρει» εκπρόσωπο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), στο Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας. Έτσι, αγνοώντας πλήρως την πρόταση των οικολογικών οργανώσεων, διόρισε ως εκπρόσωπο των ΜΚΟ τον κ. Αντ. Γαλερίδη, του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού και αναπληρωτή τον κ. Σωτ. Γκανάτσιο από τον Σύλλογο ΚΕΜΕΒΟ, με έδρα τα Κανάλια της Μαγνησίας. Χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας, ούτε προς τον κ. Γαλερίδη, ούτε προς το Σύλλογο Φίλων του Πηνειού, καταγγέλλουμε το θεσμικό ατόπημα του κ. Σουφλιά να διορίσει παράτυπα, αρεστό του πρόσωπο, αγνοώντας την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση της Μαγνησίας, την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και την πρόταση των ΜΚΟ. Είναι θεσμικό ατόπημα για δύο λόγους:
1) Γιατί ο Ταμιευτήρας της Κάρλας ανήκει σχεδόν ολόκληρος στο Νομό Μαγνησίας και για τη δημιουργία του έχουν αγωνιστεί οι οργανώσεις της Μαγνησίας. Ειδικά το ΚΕΜΕΒΟ έχει πλούσιο έργο κατασκευάζοντας και λειτουργώντας εδώ και χρόνια στα Κανάλια Μουσείο της Κάρλας και μάλιστα χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία.
2) Επειδή αγνοήθηκε η πρόταση των ΜΚΟ. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2008 στάλθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ έγγραφο προς 8 οικολογικές οργανώσεις (WWF, Άμεση Επέμβαση για την Προστασία της Άγριας Φύσης, Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Αγρίμι, Σταθμός Βοήθειας και Προστασίας 'Αγριων Ζώων και Πουλιών και ΠΑΝΔΟΙΚΟ) να ορίσουν εκπρόσωπό τους για το Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας. Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ, μετά από συνεννόηση με τις υπόλοιπες οργανώσεις πρότεινε ως εκπροσώπους των ΜΚΟ τον. Κ. Νίκο Μόσχο δικηγόρο, εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και τον κ. Σωτήρη Γκανάτσιο, δικηγόρο, εκ μέρους του ΚΕΜΕΒΟ.
Ο Λαρισαίος όμως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε ως άλλος «ανώτατος άρχων» να αγνοήσει την πρόταση των ΜΚΟ και να διορίσει Λαρισαίο ως κύριο εκπρόσωπο.
Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη συμπεριφορά αυτή του κ. Σουφλιά και κυρίως των κατοίκων της Μαγνησίας.
Θα τολμήσουμε όμως ένα σχόλιο ακόμα. Το γεγονός ότι ορίστηκε Πρόεδρος του Φορέα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας κ. Ιωάννης Πρίντζος και μέλος ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας!
Και ακόμα ρωτάμε: Ο εκ Μαγνησίας Πρόεδρος του Φορέα κ. Πρίντζος, πώς δέχτηκε τον ορισμό κύριου εκπροσώπου των ΜΚΟ από τη Λάρισα;
Τελικώς: «Ω τέμπορα ω μόρες» και «Έξεστι Σουφλιάς Ασχημονείν»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΕΒΟΚώστας Βολιώτης Σωτήρης Γκανάτσιος

Πηγή: Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

buzz it!

1 σχόλια:

taspa on 5 Αυγούστου 2009 - 7:26 μ.μ. είπε...

Απο ιδεολόγο μπετατζή ,τι περίμενες????

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template