Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

Στους δήμους περνά η ανακύκλωση

Κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου για το θέμα της ανακύκλωσης, καθώς ολοκληρώνεται το εξάμηνο μεταβατικό στάδιο όπου το πρόγραμμα εφαρμόζονταν από τον ΦΟΣΔΑ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο δήμαρχοι Αλ. Βούλγαρης και Παύλος Μαβίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Γιάννης Κουρτίνας καθώς επίσης οι αντιδήμαρχοι Βόλου Χρ. Τσαμπρινός και Γ. Στάμος, η νομική σύμβουλος του Δ. Νέας Ιωνίας Ρούλα Τσακανίκα.

Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Γιάννης Κουρτίνας αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Διαδημοτικού Συνδέσμου να καταγγείλει τη σύμβαση με την Εταιρεία Ανακύκλωσης, που έχει ισχύ μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν μετά από αυτή την απόφαση του ΦΟΣΔΑ να υπάρξει η καλύτερη δυνατή και έγκαιρη προετοιμασία έτσι ώστε το πρόγραμμα της ανακύκλωσης να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα με την ευθύνη πλέον των δύο δήμων και των αντίστοιχων υπηρεσιών Καθαριότητας.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα και αποτελεί κοινή πεποίθηση είναι ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες αφενός και αφετέρου έχει συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της εικόνας του Πολεοδομικού Συγκροτήματος δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος, για αυτό και συμφωνήθηκε οι προσπάθειες να είναι εντατικές.

Επιστολή στην ΕΕΑΑ

Συζητήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν από τους δύο Δήμους ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και αποστέλλεται κοινή επιστολή των δύο δημάρχων προς τον πρόεδρο της ΕΕΑΑ για να προγραμματιστεί συνάντηση άμεσα για το θέμα.

Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της «Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης» Λουκά Κόμη οι κ.κ. Βούλγαρης και Μαβίδης επισημαίνουν μεταξύ άλλων :Όπως σας είναι γνωστό, μετά τη γενόμενη καταγγελία της σύμβασης με το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Μαγνησίας, οι Δήμοι Βόλου και Ν. Ιωνίας επιθυμούν να συνάψουν μαζί σας νέα σύμβαση συνεργασίας για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Για το λόγο αυτό και επειδή η ισχύς των νέων συμβάσεων θα πρέπει να αρχίσει από την 10/9/09, παρακαλούμε να ορίσετε εκπρόσωπό σας για άμεση συνάντηση με τους νομίμους εκπροσώπους των δυο Δήμων, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.»
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

1 σχόλια:

ΜYLONATOR on 8 Αυγούστου 2009 - 9:17 μ.μ. είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΔΗΜΟΥΣ,
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ;
ΕΠΙΣHΣ:
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ;

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template