Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

Χρυσό μετάλλιο στα Μαθηματικά!

Με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Σακελάρης, ο Βολιώτης φοιτητής που έλαβε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Μαθηματικών στη Βουδαπέστη. Ο 19χρονος κατάφερε με τις γνώσεις του και τη μαθηματική του ακρίβεια να «βάλει τα γυαλιά» σε όλους όσους έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ενώ στόχος του είναι να συνεχίσει τις επιτυχημένες σπουδές του και να φτάσει μέχρι το διδακτορικό στην αγαπημένη του ενασχόληση και κλίση με την επιστήμη των αριθμών.

Με μεγάλο ενθουσιασμό ο 19χρονος Γιώργος Σακελάρης, δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Μαθηματικών στην Αθήνα, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εμπειρία ζωής που είχε στην Βουδαπέστη και ειδικότερα στο διαγωνισμό μαθηματικών, στον οποίο μαζί με τους άλλους τρεις συμφοιτητές του έλαβε το χρυσό μετάλλιο. «Δεν περίμενα με τίποτα να πάρουμε το χρυσό. Προσπάθησα πολύ, πάλεψα τις ασκήσεις και τα κατάφερα. Τα θέματα δεν ήταν εύκολα και φυσικά ήταν πολύ ανώτερου επιπέδου απ’ όσα διδασκόμαστε στο Πανεπιστήμιο. Εκείνο που με βοήθησε ήταν τα βιβλία που διάβασα μόνος μου», υπογράμμισε ο Γιώργος.
Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αυτός γίνεται κάθε χρόνο σε μια ευρωπαϊκή πόλη, ενώ συμμετέχουν μόνο φοιτητές πανεπιστημίων, που κατεβαίνουν σαν ομάδα, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα τους. Φέτος ο 16ος διαγωνισμός έγινε στη Βουδαπέστη, ενώ όλα τα «πανεπιστήμια-μεγαθήρια
εκπροσωπήθηκαν από τους καλύτερους φοιτητές τους.
Στην περίπτωση όμως του Βολιώτη φοιτητή τα πράγματα έγιναν λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι σ’ άλλα πανεπιστήμια.
«Κανονικά κάθε Πανεπιστήμιο διαλέγει ομάδα, σε μας δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μάθαμε με τους συμφοιτητές μου για τον διαγωνισμό και επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του Τμήματός μας, ζητώντας του να μας βοηθήσει, όπως κι έγινε. Έτσι καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε το Πανεπιστήμιό μας και να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο», σχολίασε ο 19χρονος.
Μιλώντας ο ίδιος για την αγάπη του στα μαθηματικά ανέφερε πως αυτή ξεκίνησε στο Γυμνάσιο, όταν η καθηγήτρια του σχολείου του τού ενέπνευσε αυτή τη σιγουριά που δίνει η εν λόγω επιστήμη.
Ο Γιώργος δείχνει σχεδόν καθημερινά και έμπρακτα την αγάπη του στα μαθηματικά, μιας και όταν οι συνομήλικοί του διαβάζουν περιοδικά και εφημερίδες, εκείνος προτιμά να διαβάζει βιβλία μαθηματικών και να λύνει ασκήσεις. «Είναι ένας τρόπος να ξεφύγω από την καθημερινότητα, γιατί κάνω αυτό που μου αρέσει, ταξιδεύω στον κόσμο των μαθηματικών», σχολίασε ο Γιώργος, ο οποίος αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο και ασχολείται από τη Δ΄ Δημοτικού με την κιθάρα.
«Προσπαθώ να τα συνδυάσω και τα δύο, αν και δεν έχουν τόση σχέση, όπως λένε μερικοί. Πάντως είναι οι δυο μεγάλες μου αγάπες», υποστήριξε ο «χρυσός» μαθηματικός, ο οποίος στην Α’ Λυκείου έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Αρχιμήδης».
Στο μεταξύ ο 19χρονος δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους γονείς του και το Πανεπιστήμιό του για τη συμπαράσταση και στοχεύει να γίνει ακόμη καλύτερος στο μέλλον, ολοκληρώνοντας αρχικά τις προπτυχιακές του σπουδές και συνεχίζοντας για μεταπτυχιακές και διδακτορικές.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

1 σχόλια:

hamomilaki ♀ on 7 Αυγούστου 2009 - 5:44 μ.μ. είπε...

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια :)

http://hamomilaki.blogspot.com/2009/08/gold-metal-on-mathematics.html
Με εκτίμηση και αγάπη

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template