Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης τηλεφωνίας και ρεύματος

Από τη φωτιά στην Κουκουράβα
Την πληγείσα από την προχθεσινή πυρκαγιά περιοχή της Κουκουράβας της Κοινότητας Μακρινίτσας επισκέφτηκε χθες ο Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπο Τσαμπάζη και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κερασιώτη προκειμένου να δουν από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την φωτά.

Από την πυρκαγιά που φαίνεται ότι προκλήθηκε από εργασίες ηλεκτροκόλλησης κάηκε θαμνώδης βλάστηση ανάμεσα σε κατοικίες και προκλήθηκαν ζημιές στη δεξαμενή και στο δίκτυο διανομής νερού της περιοχής καθώς και στα δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ από τα οποία είχε προκληθεί διακοπή ρεύματος και τηλεφώνου.

Οι κοινωφελείς οργανισμοί αποκατέστησαν τη βλάβη, ενώ η Κοινότητα αποκατέστησε προσωρινά με πλαστικούς σωλήνες το δίκτυο ύδρευσης.
Ο Αντινομάρχης τόνισε ότι επειδή πρόκειται για μικρή περιοχή δεν μπορεί να κηρυχτεί πυρόπληκτη, μπορεί όμως η Κοινότητα να ενισχυθεί από τις χρηματοδοτήσεις εκτάκτων αναγκών του Υπουργείου Εσωτερικών με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 15 έως 20.000 €, προκειμένου να γίνει η οριστική αποκατάσταση του δικτύου διανομής νερού και των εγκαταστάσεων της δεξαμενής. Ο Αντινομάρχης δεσμεύτηκε ότι η ΝΑΜ θα υποβάλλει κοινό υπόμνημα και σχετικό αίτημα μαζί με την κοινότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template