Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Τα κλάματά τους ακούγονται ως την είσοδο...

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, κρατούνται μαζί με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες, που περιμένουν απάντηση για πολιτικό άσυλο και 2 οικογένειες Ιρακινών με πέντε παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως 5 χρονών !!!
Οι συνθήκες είναι ανυπόφορες και η ίδια η γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Άρτας, η Χάιδω Γκοργκόλη λέει : "Οι συνάδελφοι οι ίδιοι αγοράσανε λεκάνες για να μπορούμε να τα πλένουμε, τους αγοράσανε γάλατα. Τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός, μετά από παρέμβαση δική μας σαν Σωματείο και ήρθανε και πρόσφεραν σήμερα τη βοήθειά τους... Tα κρατητήρια της Α.Δ. είναι για ποινικούς κρατούμενους και για βραχυχρόνια παραμονή και όχι για λαθρομετανάστες, πόσο μάλλον για την παραμονή παιδιών, για τα οποία οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες..."
Το Σάββατο που δεν υπήρχαν χρήματα στο Ταμείο της Υπηρεσίας, ένας Αστυνομικός που είχε μαζί του χρήματα για να πάει στο Super Market, για να ψωνίσει για την δική του οικογένεια, έβαλε τα λεφτά και πήρε γάλατα, παιδικές τροφές και Pampers για τους πέντε μικρούς "φυλακισμένους" και αργότερα οι συνάδελφοί του βάλανε ρεφενέ για να ξαναμαζέψει το ποσό για τα δικά του ψώνια...
Μια πολιτική υπάλληλος που δουλεύει στο ισόγειο κοντά στα κρατητήρια που φυλάνε τους λαθρομετανάστες, με δάκρυα στα μάτια έλεγε ότι δεν αντέχει να δουλεύει και να ακούει τα κλάματα των βρεφών...
Οι απλοί Αστυνομικοί κάνουνε αυτό που πρέπει, ο Ερυθρός Σταυρός κάνει κι αυτός το καθήκον του, απλοί πολίτες ευαισθητοποιούνται και δίνουν είδη ρουχισμού και παιχνίδια για τα μικρά, το Υπουργείο τι κάνει;
Το μόνο που σκέπτονται Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης είναι πώς θα αποσυμφορήσουν την Αθήνα από το πρόβλημα που ΑΥΤΟΙ άφησαν και διογκώθηκε και σαν τη γάτα κρύβουν στην άμμο τα "ανθρώπινα σκουπίδια", μοιράζοντάς τους σε κρατητήρια και Αστυνομικές Διευθύνσεις σε όλη την χώρα, χωρίς να τους νοιάζει τίποτε από κει και πέρα...
Αυτοί παιδιά δεν έχουνε;
Από το ΚΕΝΤΡΙ

Ανακοίνωση της Κίνησης για τους Μετανάστες και τα Ανθρώπινα διακαιώματα

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια χαραμάδα ζωής κι ελπίδας συνεχίζεται με κάθε είδους βιαιότητες, διώξεις, φυλακίσεις και μαζικές απελάσεις. Στο πλαίσιο αυτής της «μεταναστευτικής πολιτικής» και στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας δύο ζευγάρια Ιρακινών προσφύγων με τα πέντε ανήλικα παιδιά τους των οποίων οι ηλικίες είναι από 6 μηνών έως 6 χρόνων.

Ως Κίνηση για τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα επισκεφθήκαμε με τον Δικηγόρο Γ. Γκαϊντάση τα κρατητήρια της αστυνομίας και μιλήσαμε με τους πρόσφυγες κρατούμενους.

Πρόκειται για δυο οικογένειες που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να εγκαταλείψουν το Ιράκ, και μέσω Τουρκίας και Ελλάδας να φτάσουν στην Ιταλία όπου και συνελήφθησαν για να επαναπροωθηθούν στη χώρα μας. Αφού κρατήθηκαν για κάποιο διάστημα στην Ηγουμενίτσα όπου οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες μεταφέρθηκαν εδώ και τρεις μέρες στην Άρτα με προοπτική την μεταγωγή τους και Άθηνα και στη συνέχεια την απέλασή τους.

Αν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Άρτας προσπαθούν να κάνουν πιο ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης η κατάσταση είναι τραγική. Είναι απαράδεκτο μωρά να ζουν έγκλειστα στα κρατητήρια.

Οι άνθρωποι αυτοί κυνηγημένοι από μια πατρίδα που η πολιτισμένη Δύση λεηλατεί, ταλαιπωρημένοι φοβισμένοι και απροστάτευτοι αντιμετωπίζουν αυτοί και τα παιδιά τους ένα ζοφερό αύριο, αφού η απέλαση πρακτικά ισοδυναμεί με θάνατο.

Εμείς ως Κίνηση για τους Μετανάστες και τα Ανθρώπινα διακαιώματα
αντιστεκόμαστε σ΄αυτή τη βαρβαρότητα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις δύο αυτές οικογένειες αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να αντιδράσουν και να πιέσουν για τον τερματισμό αυτής της αθλιότητας και την άμεση απελευθερωσή τους.
Από το Διάλογος Ιδεών

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template