Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Σε 436.000 αγρότες η επιστροφή φόρου απ' το πετρέλαιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες, καθώς ήδη η σχετική λίστα με τους δικαιούχους έχει φύγει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα.
Το τελικό ποσό που θα μοιραστούν οι δικαιούχοι ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ, ενώ αυτοί που θα δούνε «το χρώμα του χρήματος» είναι 238.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και βάσει του ΚΕΠΥΟ το 50+1% του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτικές εργασίες και 198.000 συνταξιούχοι αγρότες.
Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή και μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Χρήστο Σιδερόπουλο «μετά την σχετική επεξεργασία του Οργανισμού για τη λίστα των δικαιούχων, η δισκέτα με τα ονόματα έχει φύγει προς έγκριση προς το γραφείο του κ. Μπέζα.
Μέχρι τέλος του μήνα, το αργότερο αρχές Αυγούστου θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών.
Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι 12 ευρώ για τις ποτιστικές καλλιέργειες και 5,5, ευρώ για τις ξηρικές».
Ο κ. Σιδερόπουλος διευκρινίζει ότι «στην κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που θα πληρωθούν την επιστροφή του ΕΦΚ ανήκουν και όσοι αγρότες έχουν εισοδήματα από ενοίκια ακινήτων, εφόσον ασφαλίζονται στον ΟΓΑ».
Στο ερώτημα γιατί αυτοί οι αγρότες κλήθηκαν να πληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ο κ. Σιδερόπουλος μίλησε «για λανθασμένη απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία και κατήρτισε τον τιμοκατάλογο».
Στον αντίποδα και στην ύπαιθρο υπάρχουν ενστάσεις για το δικαίωμα πληρωμής που φαίνεται να κατοχυρώνουν οι συνταξιούχοι (όταν η πίτα είναι μικρή και μοιράζεται, είναι λογικό να υπάρχει γκρίνια), καθώς κάποιοι εν ενεργεία αγρότες απορούν «σε ποια καλλιέργεια σπατάλησαν πετρέλαιο οι συνταξιούχοι».
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες σε ποσοστό 4% επί της τιμολόγησης της αγροτικής παραγωγής, έφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς τους υπ. Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Στρατάκης.
Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ «η επιστροφή του ΕΦΚ κρίνεται απόλυτα αναγκαία, χωρίς ιδιαίτερα σημαντικό επιπλέον δημοσιονομικό κόστος, ενώ ο κ. Στρατάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει πάρει, μέσω και του ΕΦΚ, πολλαπλάσια χρήματα από τον αγροτικό κόσμο της χώρας, απ'όσα έχει εξαγγείλει ότι θα τους δώσει, χωρίς να είναι και αυτά σίγουρα».
Τονίζει, επίσης, ότι «η επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες αποτελεί μία μικρή ανάσα για τη βεβαρυμένη οικονομική κατάστασή τους, την ώρα που αναμένεται ήδη η οριστικοποίηση στοιχείων για την επιστροφή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Τέλος, καταλήγει ερωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς «πότε αναμένεται να αρχίσει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες καθώς και αν προτίθεται να υιοθετήσει την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ για επιστροφή ποσοστού 4% επί της τιμολόγησης της αγροτικής παραγωγής».
Από ASTRATV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template