Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

«Εμφύλιος» στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε εχθές στη Βουλή, με αφορμή την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία προβλέπεται η κατασκευή Λυρικής Σκηνής και Εθνικής Βιβλιοθήκης στον παλιό ιππόδρομο.
Αιτία της χθεσινής «διαμάχης» στάθηκε η πρόσφατη αλλαγή στάσης της παράταξης όσον αφορά το θέμα.
Ειδική αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε οριστεί η Άννα Φιλίνη οποία είχε ταχθεί υπέρ της κύρωσης της σύμβασης. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όμως, σε συνεδρίαση της, την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από πιέσεις των τοπικών παραγόντων της περιοχής όπου θα οικοδομηθούν η Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη, πρότεινε αλλαγή στάσης κι έθεσε το ζήτημα σε ψηφοφορία.
Με 7 ψήφους κατά της κύρωσης της σύμβασης (Αλαβάνος, Δραγασάκης, Λαφαζάνης, Μπανιάς, Δρίτσας, Ψαριανός, Ανδριοπούλου) και 3 υπέρ (Φιλίνη, Κουβέλης, Λεβέντης - 'Ανανεωτική Πτέρυγα') αποφασίστηκε το να ταχθούν κατά του έργου και νέος ειδικός αγορητής ορίστηκε ο κ. Ψαριανός.
Τη νέα, λοιπόν, γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Γρ. Ψαριανός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του θερινού τμήματος της Βουλής, ο οποίος επεξηγώντας την αρνητική στάση της παράταξης σημείωσε ότι «η συμφωνία έγινε πίσω από κλειστές πόρτες με αδιαφανείς διαδικασίες και έρχεται στη Βουλή για να την επικυρώσουμε ως εξωφυλαρούχες» και τόνισε ότι μπορεί να πρόκειται για χρήματα από off shore εταιρείες που κάνουν ξέπλυμα χρήματος.
Παρολ’αυτά η Άννα Φιλίνη υπερασπίστηκε τη θέση της υπέρ του έργου λέγοντας ότι «Εγώ δεν θα μπορούσα για λόγους συνείδησης να εισηγηθώ κάτι που δεν πιστεύω, έχοντας διαφορετική αντίληψη για τη βαρύτητα του πολιτισμού ως προς την πόλη, την χωροταξία και το περιβάλλον. Παρολ’αυτά θεώρησα ότι όφειλα να εκφράσω την άποψή μου ως υπεύθυνη βουλευτής».
Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, καταψήφισε όμως τη σύμβαση υποστηρίζοντας ότι οι όροι της δεν είναι επωφελείς για το Δημόσιο. Τη σύμβαση καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΛΑΟΣ την υπερψήφισε.
Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά στην παραχώρηση από το Δημόσιο στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» 243 στρεμμάτων στον παλιό ιππόδρομο, προκειμένου να κατασκευαστεί η Λυρική Σκηνή, η Εθνική Βιβλιοθήκη και κάποιοι χώροι πρασίνου και οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν κυρίως τους κανόνες λειτουργίας του ιδρύματος, καθώς αυτοί θα καθορίζονται από αυτό.
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template