Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Προκαταρκτική για νερό σε δίκτυα και θάλασσα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κα Νίκη Μπόλη, για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού , αλλά και για την καθαρότητα του θαλασσινού νερού στις ακτές κολύμβησης.
Η εισαγγελέας, αφού έλαβε υπόψη τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για τα δύο αυτά ζητήματα, ζήτησε να γίνει σειρά ελέγχων από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία της υπόθεσης.
Οι έλεγχοι για το πόσιμο νερό αφορούν στις περιοχές Ν. Αγχιάλου, Αφετών και Μακρινίτσας και για το θαλασσινό νερό, όλες τις ακτές του Παγασητικού Κόλπου.
Η εισαγγελέας ζήτησε από τη Διεύθυνση Υγείας, οι μετρήσεις, τόσο στο πόσιμο, όσο και στο θαλασσινό νερό, να γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους και τα αποτελέσματα να της γνωστοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Η προκαταρκτική διατάχθηκε, με αφορμή τη διαφορά που παρουσιάζουν οι μετρήσεις, ιδιωτών και κρατικών φορέων και οργανισμών και αποβλέπει στο να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του πόσιμου νερού και των ακτών κολύμβησης.
Η προκαταρκτική εξέταση θα ανατεθεί σε πταισματοδίκη και αναλόγως των αποτελεσμάτων, σε δεύτερο βαθμό θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις οι φορείς.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template