Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Δήμητρα Γαλάνη:...ο Βόλος θα έπρεπε να είναι το κέντρο!

Λάτρης του Πηλίου και του ξεχωριστού πολιτιστικού χρώματος της περιοχής, η Δήμητρα Γαλάνη ένωσε για δεύτερη φορά τις δυνάμεις της με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, αποκομίζοντας πολύ θετικές εικόνες.
Καταθέτοντας τις εντυπώσεις της στον «Τ», κάνει λόγο για μια «εξαιρετική συνεργασία» και τονίζει ότι «ήταν πολύ συγκινητική η εικόνα που είδα, γιατί έχει ανανεωθεί πραγματικά η ορχήστρα κι έχει πετύχει έναν πάρα πολύ καλό ήχο».
Η κορυφαία ερμηνεύτρια και δημιουργός έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή, καθώς διατηρεί σπίτι στο Πήλιο, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος του πρώτου Δ.Σ. εν τη γενέσει του ΚΕΜΘ. Εχοντας ουσιαστική εικόνα για την μέχρι τώρα πολιτιστική πορεία της περιοχής και τις προοπτικές της, εκτιμά ότι «ο Βόλος έπρεπε να είναι χαρτογραφημένος στη συνείδηση των Ελλήνων και στη συνείδηση και των Υπουργείων ως ο πολιτιστικός πυρήνας της Ελλάδας».
Αναλύοντας την υπάρχουσα κατάσταση στο πολιτιστικό πεδίο, η Δήμητρα Γαλάνη υπογραμμίζει ότι «ο πολιτισμός δεν είναι λεπτομέρεια, είναι ουσία, κι είναι τόσο σημαντικός, όσο σημαντική είναι η παιδεία και η υγεία. Δυστυχώς όμως αυτό, επισημαίνει, δεν έχει γίνει αντιληπτό».
Σε ό,τι αφορά το πολύ σοβαρό οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, η ομιλούσα τονίζει ότι «αν το κράτος ήταν ξεκάθαρο, θα έδινε πραγματικά την εξουσία στους Δήμους, να διαχειριστούν τα πολιτιστικά τους. Σε όλο τον κόσμο, προσθέτει, οι μεγάλοι Δήμοι έχουν το πολιτιστικό κονδύλι στα χέρια τους και το διαχειρίζονται όπως πρέπει».
Η συνολική εικόνα που έχει αποκομίσει από την περιοχή, αποτυπώνεται ευκρινώς στην φράση «αν υπήρχε κεντρική σκέψη, κατά τη γνώμη μου, ο Βόλος θα έπρεπε να είναι το κέντρο», γιατί «έχει το παρελθόν, τις υποδομές αλλά και το μέλλον».
Ολόκληρη η συνέντευξη, που παραχώρησε η Δήμητρα Γαλάνη στην Γλυκερία Υδραίου, είναι στην εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template