Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Πολυκατοικία θα γίνει το Καφέ - Σαντάν;

Το μακροβιότερο μπαρ του Βόλου από ό,τι όλα δείχνουν γκρεμίζεται.
Μόλις χθες άλλωστε δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για μη χαρακτηρισμό του κτιρίου ως μνημείο.
Μάλιστα ως λόγος για τον μη χαρακτηρισμό ως μνημείο προβάλλεται το γεγονός πως έχουν επέλθει αλλαγές στο εξωτερικό και εσωτερικό του κτιρίου, με αποτέλεσμα να έχει αλλοιωθεί η εικόνα του.
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται πως «δεν χαρακτηρίζουμε ως μνημείο το κτίριο που είναι γνωστό ως «Καφέ Σαντάν» στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου στην πόλη του Βόλου Νομού Μαγνησίας φερόμενης ιδιοκτησίας Νικολαΐδη Νέστορα και Δημητρίου, διότι το κτίριο έχει υποστεί σημαντικές μεταβολές τόσο στο εξωτερικό με κατεδάφιση ορόφου, όσο και στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να έχουν απολεσθεί τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά και μορφολογικά του στοιχεία. Επιπλέον η παρουσία καλλιτεχνών, τραγουδιστών, στο κατάστημα δεν συνιστά στοιχείο σημαντικής ιστορικής ή καλλιτεχνικής σημασίας και επομένως δεν συγκεντρώνονται οι τασσόμενες από το άρθρο 6, παρ. 1β του Ν. 3028/02 προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο».
Η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού να σημειωθεί ότι δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη από το νόμο άδεια κατεδαφίσεως, όπως και αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.
Όπως είναι γνωστό η ιστορία με την κατεδάφιση του «Καφέ Σαντάν» κρατάει περίπου 1,5 χρόνο τώρα, όταν μετά από απόφαση των ιδιοκτητών να αλλάξει χρήση διαμαρτυρίες του κόσμου κόλλησαν την υπόθεση.
Τότε ενδιαφέρον είχε δείξει ο μηχανικός που κατέθεσε την αίτηση κατεδάφισης Δημήτρης Μαλαμούλης.
Ο κ. Μαλαμούλης ερωτηθείς για την σημερινή εξέλιξη ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «το Καφέ Σαντάν είναι περιουσία κάποιου ανθρώπου και δεν έχει απολύτως κανένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Είναι όμως η ταλαιπωρία ενός ανθρώπου και είναι η κοροϊδία της πολιτικής, η οποία για να ικανοποιήσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη για 1,5 χρόνο ταλαιπωρεί αυτό τον άνθρωπο».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Πολύ σωστά!
Τι ενδιαφέρον μπορεί να βρει κανείς σ' ένα χώρο στον οποίο μεγάλωσαν σχεδόν τρεις γενιές βολιωτών και όχι μόνο.
Είναι δυνατόν η μουσική, η διασκέδαση, η νεολαία κι ένα νεοκλασσικό κτίριο που φιλοξενεί το Καφέ Σαντάν, να εμποδίζουν την ανάπτυξη της πόλης και την επιχειρηματικότητα;
Είναι δυνατόν, εκεί στη γωνία Ογλ με Κονταράτου (πρώην Ορφέως) να χαλά τον μπετόν αρμέ περιβάλλοντα χώρο, ένα μπαράκι;

Βορά στον βωμό της ιδιωτικής κερδοφορίας το Καφέ Σαντάν, το νεοκλασσικό κτίριο, οι μουσικοί και η μουσική, οι αναμνήσεις μας και η διασκέδασή μας!
Are you NORMAL? Κύριε Σαμαρά;


Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Καφέ Σαντάν το "έστησαν" τα μέλη του συγκροτήματος ΝORMAL, που συνόδευαν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την δεκαετία του '80

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template