Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Βόμβα για οικόπεδα - φιλέτα στο Βόλο!

Μεταμεσονύκτια βόμβα είχαμε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Δανηλόπουλο στο περιθώριο της συζήτησης για την απόκτηση από τη Δημοτική Αρχή του ακινήτου Γκλαβάνη για τη δημιουργία νέου Διοικητικού Κέντρου.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της αγοράς του ακινήτου Γκλαβάνη από το Δήμο και για το γεγονός ότι τηρούνται, όπως είπε, όλες οι διαδικασίες, αποκάλυψε ότι μόλις 21 μέρες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από τις εκλογές του 1998 και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου 1999, ο τότε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Απ. Δουμπιώτης με έγγραφο που έστειλε στην υπηρεσία αναιρούσε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που είχαν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο καθ’ όλη τη δεκαετία του ΄80, σύμφωνα με τις οποίες δεσμεύονταν μία σειρά από οικόπεδα στην πόλη. Δημόσια και ιδιωτικά…
Ο κ. Δανηλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι οι δεσμεύσεις οικοπέδων που είχαν γίνει επί εποχής Πιτσιώρη, είχαν γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είχαν τελεσιδικήσει και δεν είχαν γίνει ΦΕΚ. Η υπηρεσία, όπως πρόσθεσε ο κ. Δανηλόπουλος, τα κρατούσε και πήγαιναν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σταδιακά και ιδιαίτερα όσα από αυτά παρουσίαζαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την πόλη. Το θέμα του ιδιώτη που ήθελε να αρθεί η δέσμευση του οικοπέδου του από το Δήμο εισαγόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξεταζόταν κατά περίπτωση.
Με το έγγραφο Δουμπιώτη, συνέχισε, έπαυαν να ισχύουν όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δέσμευση οικοπέδων. Βάσει αυτού του εγγράφου, όπως αποκάλυψε ο κ. Δανηλόπουλος, δύο οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας απέναντι από το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ που ήταν δεσμευμένα για κοινόχρηστες χρήσεις, αποδεσμεύτηκαν χωρίς να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκδόθηκαν οικοδομικές άδειες και στη συνέχεια κτίστηκαν πολυκατοικίες.
Με βάση αυτό το έγγραφο Δουμπιώτη, συνέχισε ο κ. . Δανηλόπουλος, το ακίνητο Γκλαβάνη, που είναι δεσμευμένο, αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα μπορούσε από την Εθνική Τράπεζα να πουληθεί και στη θέση του να κτιστεί μία πολυκατοικία.
Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας σημείωσε ακόμη με νόημα ότι όταν βγάζεις ένα έγγραφο και το στέλνεις σε κάποιες υπηρεσίες, τότε το ξέρουν λίγοι, ενώ όταν αυτό γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα δημοσιοποιείται σε ευρύτερο κόσμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Η τοποθέτηση του κ. Δανηλόπουλου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό αίσθηση, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που επέδειξε και επέδωσε το επίμαχο έγγραφο στους συναδέλφους του, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και οι οποίοι δεν έκρυψαν την έκπληξή τους, καθώς αγνοούσαν την ύπαρξή του. Χαρακτηριστικό της έκπληξης που δοκίμασαν οι παριστάμενοι είναι η λακωνική δήλωση του Δημάρχου Βόλου, που σημείωσε… «ομολογώ ότι αυτό δεν το ήξερα», ενώ αιδήμονα σιωπή υπήρξε από την πλευρά των μειοψηφιών, κυρίως από τη μείζονα μειοψηφία και από τη ΔΑΣ, που συμμετείχαν στο δημοτικό σχήμα που με το Μιχ. Κουντούρη κέρδισε τις εκλογές του 1998.

Το έγγραφο Δουμπιώτη
Ειδικότερα το έγγραφο του πρώην Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Απόστολου Δουμπιώτη, το οποίο απέστειλε στις 21.1.2009 με αποδέκτη τον τότε Διευθυντή Πολεοδομίας Κ. Βλαχάβα αναφέρει τα εξής:
«Μέσα στα πλαίσια μίας σωστότερης αντιμετώπισης του πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης και λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχέδιο της πόλης του Βόλου που είχε εγκριθεί πριν το νέο οικιστικό νόμο Ν. 1337/83, έχει αναθεωρηθεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της μελέτης αναθεώρησης δια τμηματικών εγκρίσεων.
Κατόπιν αυτού ισχύει το εγκεκριμένο σχέδιο της πόλης και η πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης που εμφανίζεται από το γραφείο Παπαγιάννη και συνεργάτες (Δεκέμβριος του 1993), η οποία δεν εγκρίθηκε στο σύνολό της, παύει να ισχύει.
Επίσης ισχύουν, εκτός από τα θέματα της αναθεώρησης που εγκρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), τα δεσμευόμενα οικόπεδα που αναφέρουν οι υπ΄αριθ. 260/93, 428/95.429/95 και 130/96 ΑΔΣ, τα οποία σήμερα βρίσκονται στην τελική νόμιμη διαδικασία έγκρισης.
Η νέα Επιτροπή Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών Θεμάτων, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, θα επανεξετάσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη δόμηση των οικοπέδων».
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Απόστολος Δουμπιώτης, πολιτικά βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.
Έφυγε απ' το Κ.Κ.Ε., πήγε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συνεργάστηκε άψογα και με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου και όταν χρειάστηκε.
Είναι δε Πολιτικός Μηχανικός κι ένας απ' τους μεγαλύτερους εργολάβους-κατασκευαστές πολυκατοικιών στον Βόλο!
Τα συμπεράσματα δικά σας.....
Η Αριστερά να δούμε πότε θα βγάλει τα δικά της συμπεράσματα!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template