Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Εν κρυπτώ μεταθέσεις καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε προχθές η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Μαγνησίας μετά την απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων της A.Δ. Μαγνησίας να μεταθέσει αστυνομικούς από συγκεκριμένες Υπηρεσίες σε άλλες χωρίς την αίτησή τους και στην ουσία χωρίς προφανή λόγο.
Η Ένωση Αστυνομικών έγινε δέκτης παραπόνων και τονίζει ότι «αυτές οι μεταθέσεις προκλήθηκαν, μετά από προτάσεις των Διευθυντών -Διοικητών των Υπηρεσιών, οι οποίες έγιναν εν κρυπτώ χωρίς την απαραίτητη διαφάνεια στα κριτήρια αξιολόγησης, ούτε γνωρίζει κανείς την πηγή άντλησής τους», ενώ προσθέτει: « Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι Διευθυντές - Διοικητές των Υπηρεσιών προχώρησαν με ιδιαίτερη ευκολία στη δημιουργία προτάσεων, χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει την παραμικρή διορθωτική κίνηση στην Υπηρεσία τους, όπως τουλάχιστον ηθικά είχαν υποχρέωση να κάνουν. Το Αστυνομικό Προσωπικό χρειάζεται πάνω από όλα έμπνευση από τους ανωτέρους του και στη συνέχεια συμβουλή και παρότρυνση, αλλαγή θέματος εργασίας, εναλλαγή συνεργατών και όταν εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες ακόμη και στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου τους. Αν δεν έχουν γίνει όμως όλα τα παραπάνω είναι αυθαιρεσία η δημιουργία εύκολων και ύποπτων, ως προς τα κριτήρια, προτάσεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αυτή τη στιγμή να υπάρχει αναβρασμός και ανασφάλεια στις τάξεις των συναδέλφων - αστυνομικών χάνοντας συγχρόνως και το ηθικό τους».
Τέλος επισημαίνεται: «Επειδή το Αστυνομικό Προσωπικό είναι και φιλότιμο και αξιόμαχο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, και για να αποφευχθεί η καθιέρωση μιας πρακτικής που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω και δεν ξέρουμε τι ακριβώς εξυπηρετεί καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Η Ένωσή μας όπως κάνει πάντα δηλώνει ξεκάθαρα προς όλους ότι θα παραμείνει μπροστάρης στην πρώτη γραμμή του πυρός λειτουργώντας και ως κυματοθραύστης θα προφυλάσσει τα δίκαια των συναδέλφων με ό,τι μέσα χρειαστεί και με ό,τι προβλέπει ο Νόμος».
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Μαγνησίας μετέβη στις 23 Ιουλίου 2009 στην Αθήνα όπως συμμετείχε στην συμβολική πανελλαδική Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε περί ώρα 18:00 στην πλατεία Συντάγματος με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση του Αστυνομικού από τους παντοειδείς κινδύνους που διατρέχει κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του.
Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων, δηλώνοντας στήριξη στον αγώνα των αστυνομικών για μία σύγχρονη αστυνομία, η οποία να ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις της κοινωνίας και στο κύριο καθήκον της που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Μαγνησίας καλεί τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, τονίζοντας ότι τα εκκρεμή θεσμικά, εργασιακά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου κάνουν επιτακτική την ανάγκη για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην Πανελλαδική Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template