Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Καταγγέλλουν «Μεγάλο Αδελφό» στην ΕΒΕΤΑΜ

Ο «Μεγάλος Αδελφός» έκανε την εμφάνιση του και στην ΕΒΕΤΑΜ αν και όχι με μεγάλη επιτυχία. Συνεργείο εγκατάστασης καμερών διεκόπη από εργαζομένους την ώρα που τοποθετούσαν κάμερες στον εργασιακό χώρο. Ανάστατο το Σωματείο Εργαζομένων προειδοποιούν με κινήσεις που θα φτάσουν στα άκρα, αν δεν καταδικαστεί η συγκεκριμένη ενέργεια.
Από το μάτι του Big Brother δεν ξέφυγε ούτε η ΕΒΕΤΑΜ. Έτσι τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων τους εργοστασίου, οι οποίοι καταγγέλλουν το Γενικό Διευθυντή της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Δρ. Α. Τζαμτζή για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων.
Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα το Σωματείο είχε πληροφορίες πως από την επιχείρηση υπάρχει η πρόθεση να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας της εταιρίας.
Το Σωματείο την προηγούμενη Πέμπτη λοιπόν 23 Ιουλίου με επιστολή του στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Α. Περιβολάρη τον ενημέρωσε για τις πληροφορίες που είχε και ζήτησε να μην τοποθετηθούν οι κάμερες.
Μετά από συνάντηση του κ. Περιβολάρη με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και άλλους εργαζόμενους. Ο πρώτος διαβεβαίωσε τους υπολοίπους, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εργασία για τοποθέτηση καμερών στους χώρους της ΕΒΕΤΑΜ πριν έχει ενημέρωση ο κ. Περιβολάρης από τον Γενικό Διευθυντή Δρ. Α. Τζαμτζή και χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με τους εργαζομένους.
«Την Πέμπτη ο κ. Περιβολάρης μας είπε πως δεν θα γίνει τίποτα αν δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση και δεν έχει ενημερωθεί. Εμείς αυτή την διαβεβαίωση πήραμε. Τώρα τι μεσολάβησε μέχρι το Σάββατο δεν το γνωρίζω», αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σταύρος Τσακόγιας.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου λοιπόν όπως αναφέρει ο κ. Τσακόγιας εργαζόμενος στην ΕΒΕΤΑΜ, ο οποίος πήγε στο εργοστάσιο διαπίστωσε πως εκτελούνταν εργασίες τοποθέτησης των καμερών στους χώρους της ΕΒΕΤΑΜ με εντολή του κ. Τζαμτζή.
«Πήγε ένας συνάδελφος και είδε ένα συνεργεί να βάζει κάμερες. Μας κάλεσε και πήγαμε κατευθείαν να δούμε τι γίνεται και διαπιστώσαμε με τα μάτια μας πως όλες οι διαβεβαιώσεις ήταν ψεύτικες», επισημαίνει ο κ. Τσακόγιας. Ο ίδιος προσθέτει πως «και το συνεργείο που ρωτήσαμε ήταν καλά ενημερωμένο ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο».
Μετά από παρέμβαση των μελών της διοίκησης του Σωματείου οι εργασίες διακόπηκαν το Σάββατο και σε επικοινωνία που είχε ο υπεύθυνος εργαζόμενος στην ΕΒΕΤΑΜ με τον πρόεδρο της εταιρίας ο τελευταίος έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε εργασία που γινόταν για την τοποθέτηση καμερών.
«Άραγε ο κ. Τζαμτζής που επικαλείται την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά το δοκούν όταν τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων του ζητούν στοιχεία για εταιρικές υποθέσεις τώρα ξέχασε ότι υπάρχει η συγκεκριμένη Αρχή;», αναφέρει το Σωματείο της ΕΒΕΤΑΜ.
Παράλληλα το Σωματείο ρωτάει την εταιρία: «γιατί δεν ενημέρωσε προηγουμένως κανένα και ενώ έλειπε σε κανονική άδεια έδωσε εντολή να γίνει τοποθέτηση καμερών;».
Χθες σε συνάντηση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και του Εκπροσώπου στο Δ.Σ. με τον κ. Περιβολάρη πήραν την διαβεβαίωση πως οι κάμερες δεν θα τοποθετηθούν εφόσον έστω και ένας εργαζόμενος είναι αντίθετος στην παραπάνω τακτική.
Ερωτηθείς ο κ. Τσακόγιας ποιος είναι ο λόγος που προέβαλλε η εταιρία για την τοποθέτηση καμερών ανέφερε πως «μας είπαν τάχα πως είναι για ασφάλεια αλλά ήδη έχουμε σύστημα ασφαλείας με κάμερες».
Το Σωματείο αναφέρει πως η εν λόγω τακτική «μας υποχρεώνει να φτάσουμε στα άκρα διότι η ΕΒΕΤΑΜ είναι μια εταιρία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα με κύριο μέτοχο και εποπτεύουσα αρχή το Υπουργείο Ανάπτυξης και όχι μαγαζάκι για κολλητούς και φίλους. Εκφράζουμε δημόσια την αντίθεση μας σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και καλούμε την Διοίκηση της ΕΒΕΤΑΜ να πάρει άμεσα μέτρα και θέση για τις συγκεκριμένες ενέργειες».
Να αναφερθεί πως όπως τόνισε ο κ. Τσακόγιας «ότι και να γίνει ότι και να αναγκαστούμε να κάνουμε δεν θα τους κάνουμε την χάρη να μην δουλέψουμε και να χάσουμε έστω και ένα μεροκάματο». Σήμερα το Σωματείο έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

1 σχόλια:

AATON on 28 Ιουλίου 2009 - 6:18 μ.μ. είπε...

Είναι ένα φλέγον θέμα.
Το ζήτημα είναι ένα:
Αυτά όλα τα κολπάκια, είναι ξενόφερτα, όπως και η απαγόρευση του τσιγάρου. Όπως λοιπόν έχουν με τη βία καθιερωθεί και στα άλλα κράτη που τα επινόησαν, το ίδιο θα συμβεί και στην 'ανυπάκουη' Ελλάδα. Απλά, είναι θέμα χρόνου. Με τον έναν η τον άλλο τρόπο, κάποπια μέρα, όλοι θα υποχρεωθούν να υπακούσουν. Λυπάμαι που το λέω, μα θα το δείτε και ίσως τότε με θυμηθείτε.

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template