Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Όχι στην πράξη εφαρμογής της Αγ.Παρασκευής-Ομόφωνη απόφαση του Δημ.Συμβουλίου

Ενάντια στην διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίασε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της συνοικίας, οι οποίοι και χειροκρότησαν την απόφαση του σώματος.
Εκτός από τους κατοίκους, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η πρόταση κρίνεται ικανοποιητική για τους κατοίκους, που δεν πρέπει να κληθούν να πληρώσουν εισφορά και γη, ενώ η πρόταση του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής και να προωθηθεί η άμεση νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες.
Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι, σε εφαρμογή του νόμου, σημαντικά ποσά καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες και μεγάλα ποσοστά γης, με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται οι ιδιοκτήτες. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που πρέπει η Δημοτική Αρχή να προσεγγίσει και να λύσει.
Ο κ. Βούλγαρης πρότεινε να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής. «Είναι αρμοδιότητα της ΤΑ και μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την πολιτική ευθύνη. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι ως δημοτική αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Δημοτική Αρχή θα κοινοποιήσει την απόφαση στους βουλευτές, για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ειδικό καθεστώς για την εισφορά σε γη και χρήμα, που μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ή και καθόλου, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Υπέρ της πρότασης του δημάρχου τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος τόνισε ότι δικαιώνονται όσοι αγωνίστηκαν τη δεκαετία του ’80 στο Δήμο, που επισήμαναν την αδυναμία του νόμου για την περιοχή.
«Θα στηρίξουμε την πρόταση του δημάρχου, που δέχονται ο Νομάρχης και οι βουλευτές και η πολιτευτής κα Μακρή. Πάση θυσία να αλλάξει αυτό που υπάρχει στο ΠΔ με νομοθετική ρύθμιση και να έχουμε αλλαγή καθεστώτος, που κάτι αντίστοιχο έγινε στην Αγριά. Δεν είναι κάτι που αλλάζουμε σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε.
Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και εκπρόσωπος των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής Κώστας Νίκου διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν είχε εντοπιστεί αυτό το πρόβλημα από τις δημοτικές αρχές και έκανε λόγο για βάναυση αντιλαϊκή - αντικοινωνική πολιτική. «Με ικανοποίηση ακούσαμε την πρόταση του δημάρχου, έπρεπε να φτάσουμε σήμερα για να φτάσουμε να έρθει η πρότασή του», ανέφερε.
Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και δήλωσε ότι ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει. «Ας κάνουμε το καθήκον μας, ας μην επικυρώσουμε την πράξη εφαρμογής, ας κινηθούμε στο κοινοβούλιο για τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους», κατέληξε.
Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι κομματικό ή διαπαραταξιακό και δεν αρκεί η νομοθεσία, αν δεν υφίσταται η ηθική νομιμοποίηση των αποφάσεων.
Η εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ευγενία Μωραΐτη, ανέγνωσε το ψήφισμα των κατοίκων, που ζητούσαν να μην κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template