Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Όχι στην πράξη εφαρμογής της Αγ.Παρασκευής-Ομόφωνη απόφαση του Δημ.Συμβουλίου

Ενάντια στην διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίασε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της συνοικίας, οι οποίοι και χειροκρότησαν την απόφαση του σώματος.
Εκτός από τους κατοίκους, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η πρόταση κρίνεται ικανοποιητική για τους κατοίκους, που δεν πρέπει να κληθούν να πληρώσουν εισφορά και γη, ενώ η πρόταση του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής και να προωθηθεί η άμεση νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες.
Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι, σε εφαρμογή του νόμου, σημαντικά ποσά καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες και μεγάλα ποσοστά γης, με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται οι ιδιοκτήτες. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που πρέπει η Δημοτική Αρχή να προσεγγίσει και να λύσει.
Ο κ. Βούλγαρης πρότεινε να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής. «Είναι αρμοδιότητα της ΤΑ και μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την πολιτική ευθύνη. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι ως δημοτική αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Δημοτική Αρχή θα κοινοποιήσει την απόφαση στους βουλευτές, για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ειδικό καθεστώς για την εισφορά σε γη και χρήμα, που μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ή και καθόλου, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Υπέρ της πρότασης του δημάρχου τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος τόνισε ότι δικαιώνονται όσοι αγωνίστηκαν τη δεκαετία του ’80 στο Δήμο, που επισήμαναν την αδυναμία του νόμου για την περιοχή.
«Θα στηρίξουμε την πρόταση του δημάρχου, που δέχονται ο Νομάρχης και οι βουλευτές και η πολιτευτής κα Μακρή. Πάση θυσία να αλλάξει αυτό που υπάρχει στο ΠΔ με νομοθετική ρύθμιση και να έχουμε αλλαγή καθεστώτος, που κάτι αντίστοιχο έγινε στην Αγριά. Δεν είναι κάτι που αλλάζουμε σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε.
Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και εκπρόσωπος των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής Κώστας Νίκου διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν είχε εντοπιστεί αυτό το πρόβλημα από τις δημοτικές αρχές και έκανε λόγο για βάναυση αντιλαϊκή - αντικοινωνική πολιτική. «Με ικανοποίηση ακούσαμε την πρόταση του δημάρχου, έπρεπε να φτάσουμε σήμερα για να φτάσουμε να έρθει η πρότασή του», ανέφερε.
Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και δήλωσε ότι ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει. «Ας κάνουμε το καθήκον μας, ας μην επικυρώσουμε την πράξη εφαρμογής, ας κινηθούμε στο κοινοβούλιο για τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους», κατέληξε.
Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι κομματικό ή διαπαραταξιακό και δεν αρκεί η νομοθεσία, αν δεν υφίσταται η ηθική νομιμοποίηση των αποφάσεων.
Η εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ευγενία Μωραΐτη, ανέγνωσε το ψήφισμα των κατοίκων, που ζητούσαν να μην κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template