Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου, του μόνου συλληφθέντα του Δεκεμβρίου που παραμένει ακόμα προφυλακισμένος, λόγω της απεργίας πείνας στην οποία βρίσκεται από τις 10 Ιουλίου.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Τάσος Κουράκης, μίλησε στο tvxs για την υπόθεση του νεαρού συλληφθέντα.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο σε συνεργασία με βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς οργάνωσαν ειδική συνέντευξη τύπου, με σκοπό να δημοσιοποιήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου, καθώς και το «επίμαχο βούλευμα» του συμβουλίου πλημμελειοδικών που αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του.

Ακολουθεί το κείμενο της τελευταίας επιστολής του Θοδωρή Ηλιόπουλου, το οποίο παρέδωσε στο tvxs η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για το Θοδωρή Ηλιόπουλο:

«Το ημερολόγιο δείχνει 29 Ιουλίου του 2009.

Βρίσκομαι στην 20η μέρα απεργίας πείνας, φανερά εξαντλημένος και νευριασμένος με το νοσοκομειακό σύστημα των φυλακών. Όλοι τάχα μου ενδιαφέρονται για μένα, για τη ζωή του συνανθρώπου τους, μα κανείς δεν έχει φροντίσει, «δεν έχει την αρμοδιότητα» να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μεταφερθώ στο νοσοκομείο των κρατουμένων.

Η καθημερινή ταλαιπωρία των εξετάσεων καταβάλει ολοένα τον οργανισμό μου ιδίως δε, η χθεσινή που με βρήκε στο πέρα δώθε επί 2μιση ώρες, ώστε να εξεταστούν τα ζωτικά μου όργανα και να παραπεμφθώ σε εξετάσεις αίματος.

«Είμαι σε πρώτη προτεραιότητα για αυτές». Θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, όταν θα βρίσκομαι ήδη στην 25 ημέρα απεργίας πείνας... Παρότι που καίω πλέον μυϊκό ιστό και η πίεση και το ζάχαρο μου βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Βέβαια το ότι κρατιέμαι στα πόδια μου, που η ψυχή μου ξέρει πώς, θάβεται από κακεντρέχειες του τύπου: «αυτός τρώει κρυφά»

Εις το επανιδείν

Θοδωρής Ηλιόπουλος
Από τα νεκροσέντονα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού»
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template