Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ... ΔΕΘ!

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, «η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για τον κόσμο της εργασίας και για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα της χώρας μας που είχαν ακούσει και τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Καραμανλή ομιλούντα από του ίδιου αυτού βήματος, συνιστά μια κατάφωρη πρόκληση εναντίον τους!
Η δε εκδήλωση καθ’ εαυτή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, όχι άδικα προσλαμβάνει χαρακτήρα Πανεργατικής Έκφρασης Διαμαρτυρίας, με την πόλη της Θεσσαλονίκης να καθορίζεται, πια, ως το σημείο αναφοράς της εκφρασμένης λαϊκής και εργατικής δυσφορίας και οργής.
Αλλά, γιατί, οι εργαζόμενοι και τα λοιπά αδύναμα κοινωνικά στρώματα δυσφορούν;
Είναι, τάχα, όλοι αυτοί αντιπολιτευτικώς διακείμενοι και διαμαρτύρονται; Διαπνέονται από κομματική εμπάθεια κατά της Κυβέρνησης και την εκφράζουν μαζικά, συμπαρασύροντας στα “παιχνίδια” τους... άβουλες λαϊκές μάζες; Θα ήταν αστείο να το πιστέψει κανείς.
Το αγωνιστικό ραντεβού δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΘ και εξηγήσιμο είναι και αναγκαίο, δυστυχώς.
Εξηγήσιμο, γιατί από του βήματος ακριβώς αυτού και πέρυσι, αλλά και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, (όσα δηλαδή ο κ. Πρωθυπουργός, εξόρκιζε τα κακά και αποφάσιζε να τα θεραπεύσει με τις περίφημες νεοφιλελεύθερες “μεταρρυθμίσεις” του), άρχιζε μια τραγωδία χωρίς τέλος γι’ αυτούς!
Μέσα σε λίγα χρόνια, και στο όνομα της δήθεν μεταρρυθμίσεως, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, και στο, σύνολό τους, σχεδόν, οι άνθρωποι που, με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες έδρασης της οικονομίας μας, είδαν τα πάντα να κατεδαφίζονται!
- Είδαν τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο!
- Είδαν να ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και οι ίδιοι να παραδίδονται βορά στους εργοδότες!
- Είδαν να αποδομείται το Σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Ταμεία τους να καταληστεύονται και να καταρρέουν!
- Είδαν τις τσέπες τους να αδειάζουν απ’ την δίχως τέλος ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά, και από τις ληστρικές φοροεπιδρομές της Κυβέρνησης, από πάνω!
- Είδαν τη Δημόσια Παιδεία και την Υγεία (τομείς λίαν ευαίσθητους και σημαντικά πολύτιμους για τα χαμηλότερα λαϊκά στρώματα και όχι για τους Κροίσους, που έχουν την επιλογή της πολυτελούς ιδιωτικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης) να απαξιώνονται και να καταρρέουν, παραδιδόμενες στα “νύχια” Ιδιωτών.
- Είδαν, στο όνομα της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, ωμά και απροκάλυπτα η πλήρης και αδιάντροπη υποταγή του θεσμικού ρόλου κοινωνικής προστασίας του Κράτους, στη δουλική εξυπηρέτηση των Κέντρων Εξουσίας των Βρυξελλών και στα ντόπια τραπεζικά δεκανίκια τους, με τη δωρεά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, που φορτώθηκαν για να καλυφτούν στις πλάτες του κόσμου!
- Είδαν τη διαφθορά να αποκτά ακόμη και... θεσμικά χαρακτηριστικά, με αλλεπάλληλα σκάνδαλα και “οσμές” σκανδάλων ν’ “αγγίζουν” και θεσμικά πρόσωπα, απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα της Χώρας, εκθέτοντάς την διεθνώς!
Είναι, όμως και αναγκαίο το αγωνιστικό αυτό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη.
Για να δηλωθεί απερίφραστα και αποφασιστικά η λαϊκή αγανάκτηση και, για να εκπέσει πρωτίστως, και το παραμικρό, ψευδές καθ’ όλα, επιχείρημα του κ. Καραμανλή ότι όλα αυτά που απεργάζεται κατά των εργαζομένων, γίνονται για το… καλό τους και με την... έγκρισή τους!
Είναι αναγκαίο, για να αποστομωθεί ο Πρωθυπουργός, που δήθεν ομιλεί στο όνομα των πολλών, στην πραγματικότητα όμως, για να τους επιβάλει τα μέτρα των λίγων!
Είναι αναγκαίο, για να ξεπεράσει η διαμαρτυρία αυτή τα τοπικά σύνορα και να ενωθεί με τις φωνές διαμαρτυρίας των Κοινωνικών Μετώπων, που ολοένα και πιο αποφασιστικά συγκροτούνται σε όλη την Ευρώπη, κατά του Κλάμπ των Ισχυρών και των Κροίσων.
Είναι, τέλος, αναγκαίο, για να διαψευστούν όσοι, ελπίζουν ότι όλα αυτά τα ανομήματα θα αφεθούν ες αεί να τα διαπράττουν ελεύθερα!
Στο νέο αυτό αγωνιστικό ραντεβού, το Συνδικαλιστικό Κίνημα αυτονόητα θα βρίσκεται εκεί, ενωμένο και ισχυρό, σε πείσμα όσων θα παλέψουν για να μην είναι ή θα... λακίσουν!
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template