Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ... ΔΕΘ!

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, «η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για τον κόσμο της εργασίας και για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα της χώρας μας που είχαν ακούσει και τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Καραμανλή ομιλούντα από του ίδιου αυτού βήματος, συνιστά μια κατάφωρη πρόκληση εναντίον τους!
Η δε εκδήλωση καθ’ εαυτή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, όχι άδικα προσλαμβάνει χαρακτήρα Πανεργατικής Έκφρασης Διαμαρτυρίας, με την πόλη της Θεσσαλονίκης να καθορίζεται, πια, ως το σημείο αναφοράς της εκφρασμένης λαϊκής και εργατικής δυσφορίας και οργής.
Αλλά, γιατί, οι εργαζόμενοι και τα λοιπά αδύναμα κοινωνικά στρώματα δυσφορούν;
Είναι, τάχα, όλοι αυτοί αντιπολιτευτικώς διακείμενοι και διαμαρτύρονται; Διαπνέονται από κομματική εμπάθεια κατά της Κυβέρνησης και την εκφράζουν μαζικά, συμπαρασύροντας στα “παιχνίδια” τους... άβουλες λαϊκές μάζες; Θα ήταν αστείο να το πιστέψει κανείς.
Το αγωνιστικό ραντεβού δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΘ και εξηγήσιμο είναι και αναγκαίο, δυστυχώς.
Εξηγήσιμο, γιατί από του βήματος ακριβώς αυτού και πέρυσι, αλλά και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, (όσα δηλαδή ο κ. Πρωθυπουργός, εξόρκιζε τα κακά και αποφάσιζε να τα θεραπεύσει με τις περίφημες νεοφιλελεύθερες “μεταρρυθμίσεις” του), άρχιζε μια τραγωδία χωρίς τέλος γι’ αυτούς!
Μέσα σε λίγα χρόνια, και στο όνομα της δήθεν μεταρρυθμίσεως, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, και στο, σύνολό τους, σχεδόν, οι άνθρωποι που, με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες έδρασης της οικονομίας μας, είδαν τα πάντα να κατεδαφίζονται!
- Είδαν τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο!
- Είδαν να ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και οι ίδιοι να παραδίδονται βορά στους εργοδότες!
- Είδαν να αποδομείται το Σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Ταμεία τους να καταληστεύονται και να καταρρέουν!
- Είδαν τις τσέπες τους να αδειάζουν απ’ την δίχως τέλος ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά, και από τις ληστρικές φοροεπιδρομές της Κυβέρνησης, από πάνω!
- Είδαν τη Δημόσια Παιδεία και την Υγεία (τομείς λίαν ευαίσθητους και σημαντικά πολύτιμους για τα χαμηλότερα λαϊκά στρώματα και όχι για τους Κροίσους, που έχουν την επιλογή της πολυτελούς ιδιωτικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης) να απαξιώνονται και να καταρρέουν, παραδιδόμενες στα “νύχια” Ιδιωτών.
- Είδαν, στο όνομα της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, ωμά και απροκάλυπτα η πλήρης και αδιάντροπη υποταγή του θεσμικού ρόλου κοινωνικής προστασίας του Κράτους, στη δουλική εξυπηρέτηση των Κέντρων Εξουσίας των Βρυξελλών και στα ντόπια τραπεζικά δεκανίκια τους, με τη δωρεά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, που φορτώθηκαν για να καλυφτούν στις πλάτες του κόσμου!
- Είδαν τη διαφθορά να αποκτά ακόμη και... θεσμικά χαρακτηριστικά, με αλλεπάλληλα σκάνδαλα και “οσμές” σκανδάλων ν’ “αγγίζουν” και θεσμικά πρόσωπα, απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα της Χώρας, εκθέτοντάς την διεθνώς!
Είναι, όμως και αναγκαίο το αγωνιστικό αυτό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη.
Για να δηλωθεί απερίφραστα και αποφασιστικά η λαϊκή αγανάκτηση και, για να εκπέσει πρωτίστως, και το παραμικρό, ψευδές καθ’ όλα, επιχείρημα του κ. Καραμανλή ότι όλα αυτά που απεργάζεται κατά των εργαζομένων, γίνονται για το… καλό τους και με την... έγκρισή τους!
Είναι αναγκαίο, για να αποστομωθεί ο Πρωθυπουργός, που δήθεν ομιλεί στο όνομα των πολλών, στην πραγματικότητα όμως, για να τους επιβάλει τα μέτρα των λίγων!
Είναι αναγκαίο, για να ξεπεράσει η διαμαρτυρία αυτή τα τοπικά σύνορα και να ενωθεί με τις φωνές διαμαρτυρίας των Κοινωνικών Μετώπων, που ολοένα και πιο αποφασιστικά συγκροτούνται σε όλη την Ευρώπη, κατά του Κλάμπ των Ισχυρών και των Κροίσων.
Είναι, τέλος, αναγκαίο, για να διαψευστούν όσοι, ελπίζουν ότι όλα αυτά τα ανομήματα θα αφεθούν ες αεί να τα διαπράττουν ελεύθερα!
Στο νέο αυτό αγωνιστικό ραντεβού, το Συνδικαλιστικό Κίνημα αυτονόητα θα βρίσκεται εκεί, ενωμένο και ισχυρό, σε πείσμα όσων θα παλέψουν για να μην είναι ή θα... λακίσουν!
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template