Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιά στη Σκόπελο

Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν μέχρι και αργά χθες το βράδυ στο νησί της Σκοπέλου, στην περιοχή Πάνορμος.
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την παραλία, εξαπλώθηκε γρήγορα σε δύσβατη περιοχή, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μέχρι και τις 11 το βράδυ είχαν καταστραφεί περίπου 70 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και οι πυροσβέστες έδιναν αγώνα να μην εξαπλωθεί στο γειτονικό πευκοδάσος, όπου είχε κατεύθυνση, καταφέρνοντας έως εκείνη τη στιγμή, να περιορίσουν το μέτωπο στα 600 μέτρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 8 το βράδυ, πιθανόν από εμπρησμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου κ. Χρήστου Βασιλούδη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση ενός οχήματος του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου και των εθελοντικών ομάδων.
Λίγη ώρα αργότερα δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έφθασαν στην περιοχή της πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος μεταφέρθηκαν πεζοπόρες δυνάμεις (περίπου 50 άτομα).
Σε επιφυλακή τέθηκε και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανέμενε εντολές.
Παράλληλα, ήρθε σε συνεννόηση με το λιμενικό σώμα αλλά και με ιδιοκτήτες πλωτών σκαφών από το λιμάνι της Γλύφας, ώστε εφόσον κρινόταν σκόπιμο, κατά τη διάρκεια της νύχτας να μεταφερόταν τα μηχανήματα που διαθέτει η ΝΑΜ στη Σκόπελο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Στο νησί δεν έπνεαν δυνατοί άνεμοι, όμως το δύσβατο της περιοχής δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να περιορίσουν τη φωτιά και να μην εξαπλωθεί στο πευκοδάσος.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

Δυστυχώς η πυρκαγιά μαίνεται μέχρι τώρα, πνέουν πλέον ισχυρότατοι άνεμοι και καταστρέφεται το πανέμορφο δάσος στον Πάνορμο της Σκοπέλου!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template