Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Το Σωματείο οδηγών υπαλλήλων ταξί, για όσα έγιναν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Ο Σύνδεσμος οδηγών υπαλλήλων ταξί & αγοραίων Ν. Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε., ξεκαθαρίζει την στάση του για τις προτάσεις της Νομαρχιακής Αρχής και καταγγέλει τους ιδιοκτήτες, που προσπάθησαν να "φιμώσουν" τον εκπρόσωπό του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης, που το υπογράφουν ο Πρόεδρος Σύρος Βασίλειος και ο Γεν. Γραμματέας Καραγκούνης Αντώνιος, είναι το παρακάτω:
"Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 22/7/2009, κατά την συζήτηση των προτάσεων της Νομαρχιακής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει με τις 15 άδειες ταξί που εκδόθηκαν το 2001 για το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
1. Οι ατυχέστατες αναφορές, που προεξόφλησαν το αποτέλεσμα της προσφυγής των δικαιούχων για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο, το λιγότερο που κατάφεραν, είναι να εκθέσουν το κύρος της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
2. Η Νομαρχιακή Αρχή, κατέθεσε δύο (2) προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, οι οποίες υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία απ’ τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Κάποιοι επέλεξαν να καταψηφίσουν και τις δύο προτάσεις χωρίς να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, τασσόμενοι αναφανδόν με το δίκαιο των ισχυρών.
Κατανοούμε την στάση τους, αφού ο τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Βόλου & Ν. Ιωνίας, ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό τους στις προηγούμενες εκλογές.
Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να απέχουν απ’ την ψηφοφορία, κρατώντας ίσες (;) αποστάσεις απ’ όλες τις πλευρές του προβλήματος, χωρίς επίσης να προτείνουν λύσεις. Μόνο που…
«Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δεν σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών».
3. Το Σωματείο μας θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις, σε κάθε προσπάθεια ανατροπής των δικαστικών αποφάσεων, που επέβαλαν το μοίρασμα των αδειών σε δύο (2) δικαιούχους. Η οποιαδήποτε λύση του προβλήματος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναφέρει την πρότερη κατάσταση της χορήγησης μιας (1) ολόκληρης άδειας σε έναν (1) δικαιούχο.
4. Το Σωματείο μας με συνέπεια στις πάγιες εκφρασμένες θέσεις του, κατέθεσε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος, η οποία εξασφαλίζει την διατήρηση των 15 αδειών και το μοίρασμά τους σε 30 δικαιούχους. Η πρότασή μας αυτή πιστεύουμε ότι αποτελεί την καλύτερη λύση για το πρόβλημα και ευελπιστούμε πως θα υιοθετηθεί απ’ την Νομαρχιακή Αρχή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
5. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την στάση μερίδας των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι χωρίς να είναι εκλεγμένοι πουθενά και χωρίς να εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνον τον εαυτό τους, προσπάθησαν με τις κραυγές τους να αμφισβητήσουν τον εκπρόσωπό μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο συνάδελφο Μιχάλη Ματζαβίνο και να του απαγορέψουν να εκφράσει τις απόψεις μας σε αυτό. Ορισμένοι δε απ’ αυτούς διοικούσαν παλιότερα τόσο τον Σύνδεσμο ιδιοκτητών όσο και την Ένωση Ραδιοταξί Βόλου και με την στάση τους αυτή απέδειξαν στην πράξη την φασιστική νοοτροπία που τους διέπει. Δυστυχώς γι’ αυτούς κι ευτυχώς για την δημοκρατία, η προσπάθειά τους δεν καρποφόρησε κι ο εκπρόσωπός μας ανέπτυξε τις θέσεις μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αποκορύφωμα όμως του τρόπου που αντιλαμβάνονται την δημοκρατία, αποτελεί το γεγονός ότι ενώ αμφισβήτησαν ένα νυν εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Σωματείου μας, από την πλευρά τους μίλησε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο πρώην μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου τους, ο οποίος σήμερα δεν είναι εκλεγμένος πουθενά!
6. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε φορέα να επιλέγει ο ίδιος τον εκπρόσωπό του σε δημόσιες συνεδριάσεις. Σε ότι μας αφορά, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επεμβαίνει στις εσωτερικές μας δημοκρατικές λειτουργίες και ν’ αμφισβητεί την εκπροσώπησή μας από εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Στο βαθμό που η στάση αυτής της μερίδας των ιδιοκτητών θα γίνεται ανεκτή και θα υιοθετηθεί κι απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου τους , τους υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Ν. 1264 για το συνδικαλιστικό κίνημα!"

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template