Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δάνειο 4,5 εκ. €, για την ανέγερση νέου Δημαρχείου!

Τη λήψη δανείου 4.5 εκ. ευρώ από το Δήμο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την αγορά της έκτασης του κτιρίου Γκλαβάνη. Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Αλέκος Βούλγαρης υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, ώστε να κατασκευασθεί στην έκταση το νέο Δημοτικό Μέγαρο.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης στο Δημ.Συμβούλιο, η οποία έκανε λόγο για άκαιρη απόφαση η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά του Δήμου, προκαλώντας περαιτέρω υπερχρέωση του.
Ο Δημ.Σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος έθεσε ακόμη το ζήτημα της δέσμευσης του κτιρίου από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων οπότε θα υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην κατεδαφισθεί το κτίριο το οποίο είναι κατασκευασμένο στις αρχές του 19ου αιώνα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Δάνειο ύψους 4,6 εκ. ευρώ θα πάρει η δημοτική Αρχή για να αγοράσει από την Εθνική Τράπεζα το πρώην εργοστάσιο Γκλαβάνη, στην οδό Παγασών.
Στόχος, η μετατροπή του ακινήτου σε δημαρχείο, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που τώρα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία στην πόλη, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίχθηκε από στελέχη της ομάδας πλειοψηφίας, «να μην συνεργάζονται όπως πρέπει και να πρέπει ο Δήμαρχος, όταν θέλει να συγκαλέσει μία σύσκεψη, να τους αναζητά εδώ κι εκεί».
Το δάνειο θα ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει χρόνο αποπληρωμής 15 χρόνια και η ετήσια δόση που θα καταβάλλει ο δήμος ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης, που τόνισε πως η πόλη δεν χρειάζεται νέο Δημαρχείο και πως θα πρέπει, αντ' αυτού, να προκριθεί η αγορά της Οινοπνευματικής.Η συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πολύωρη και τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.
Το θέμα εγκρίθηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γ. Δανηλόπουλος, ψήφισε μόνο την αγορά του ακινήτου κι όχι την χρήση του, επικαλούμενος σχετική παλαιότερη αρθρογραφία του στον τοπικό Τύπο για το θέμα αυτό.
Απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέος Τύπος
Αντίστοιχα ρεπορτάζ φιλοξενούν όλες οι τοπικές εφημερίδες.
Αυτό που επιμελώς κρύβεται πίσω απ' τα περί μεγαλοϊδεατισμού ή τα περί ανάπτυξης (ανάλογα με το που πρόσκειται η κάθε εφημερίδα) της Δημοτικής Αρχής, είναι τα σχέδια οικοπεδοποίησης της πλατείας Ρήγα Φερραίου, που βρίσκεται το σημερινό Δημαρχείο της πόλης!
Η αρχή θα γίνει με το περιβόητο γκαράζ 2.000 θέσεων, που θα είναι και υπόγειο! (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου)
Οι τοπικοί μας άρχοντες, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο (δημότες), που δεν θα επιτρέψουν τέτοιες εφιαλτικές εξελίξεις για την πόλη!
Κι ένα τελευταίο....τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Δημοτικών επιχειρήσεων, κάθε πότε τους πληρώνει η Δημοτική Αρχή;
Γιατί κοντεύουν να ξεχάσουν το χρώμα του χρήματος!
Είναι το λιγότερο πρόκληση, την ώρα που καταδικάζεις σε "δίαιτα" τους εργαζόμενους, να δανείζεσαι τεράστια ποσά, για έργα αμφίβολης χρησιμότητας!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template