Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Δάνειο 4,5 εκ. €, για την ανέγερση νέου Δημαρχείου!

Τη λήψη δανείου 4.5 εκ. ευρώ από το Δήμο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την αγορά της έκτασης του κτιρίου Γκλαβάνη. Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Αλέκος Βούλγαρης υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, ώστε να κατασκευασθεί στην έκταση το νέο Δημοτικό Μέγαρο.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης στο Δημ.Συμβούλιο, η οποία έκανε λόγο για άκαιρη απόφαση η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά του Δήμου, προκαλώντας περαιτέρω υπερχρέωση του.
Ο Δημ.Σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος έθεσε ακόμη το ζήτημα της δέσμευσης του κτιρίου από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων οπότε θα υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην κατεδαφισθεί το κτίριο το οποίο είναι κατασκευασμένο στις αρχές του 19ου αιώνα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Δάνειο ύψους 4,6 εκ. ευρώ θα πάρει η δημοτική Αρχή για να αγοράσει από την Εθνική Τράπεζα το πρώην εργοστάσιο Γκλαβάνη, στην οδό Παγασών.
Στόχος, η μετατροπή του ακινήτου σε δημαρχείο, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που τώρα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία στην πόλη, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίχθηκε από στελέχη της ομάδας πλειοψηφίας, «να μην συνεργάζονται όπως πρέπει και να πρέπει ο Δήμαρχος, όταν θέλει να συγκαλέσει μία σύσκεψη, να τους αναζητά εδώ κι εκεί».
Το δάνειο θα ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει χρόνο αποπληρωμής 15 χρόνια και η ετήσια δόση που θα καταβάλλει ο δήμος ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης, που τόνισε πως η πόλη δεν χρειάζεται νέο Δημαρχείο και πως θα πρέπει, αντ' αυτού, να προκριθεί η αγορά της Οινοπνευματικής.Η συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πολύωρη και τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.
Το θέμα εγκρίθηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γ. Δανηλόπουλος, ψήφισε μόνο την αγορά του ακινήτου κι όχι την χρήση του, επικαλούμενος σχετική παλαιότερη αρθρογραφία του στον τοπικό Τύπο για το θέμα αυτό.
Απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέος Τύπος
Αντίστοιχα ρεπορτάζ φιλοξενούν όλες οι τοπικές εφημερίδες.
Αυτό που επιμελώς κρύβεται πίσω απ' τα περί μεγαλοϊδεατισμού ή τα περί ανάπτυξης (ανάλογα με το που πρόσκειται η κάθε εφημερίδα) της Δημοτικής Αρχής, είναι τα σχέδια οικοπεδοποίησης της πλατείας Ρήγα Φερραίου, που βρίσκεται το σημερινό Δημαρχείο της πόλης!
Η αρχή θα γίνει με το περιβόητο γκαράζ 2.000 θέσεων, που θα είναι και υπόγειο! (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου)
Οι τοπικοί μας άρχοντες, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο (δημότες), που δεν θα επιτρέψουν τέτοιες εφιαλτικές εξελίξεις για την πόλη!
Κι ένα τελευταίο....τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Δημοτικών επιχειρήσεων, κάθε πότε τους πληρώνει η Δημοτική Αρχή;
Γιατί κοντεύουν να ξεχάσουν το χρώμα του χρήματος!
Είναι το λιγότερο πρόκληση, την ώρα που καταδικάζεις σε "δίαιτα" τους εργαζόμενους, να δανείζεσαι τεράστια ποσά, για έργα αμφίβολης χρησιμότητας!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template