Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009

Πρωτοβουλία ΝΑΜ για να μην απαξιωθεί ο σιδηρόδρομος

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας είχε την Παρασκευή ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας και η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, για να συζητήσουν το θέμα της περικοπής δρομολογίων ΟΣΕ στις γραμμές Βόλος - Λάρισα και Λάρισα - Βόλος και γενικότερα τη συρρίκνωση του θεσσαλικού σιδηρόδρομου.
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, κ.κ. Πουλαράκης, Κεφαλάς και Σιαφάκας ,ζήτησαν από το Νομάρχη τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επειδή, όπως είπαν, η περικοπή των 20 δρομολογίων της νευραλγικής σύνδεσης Βόλου-Λάρισας, μεσούσης, μάλιστα, της καλοκαιρινής περιόδου, είναι εξαιρετικά ζημιογόνος για την περιοχή.
Ο Νομάρχης και η αντινομάρχης συμφώνησαν με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την απαράδεκτη απόφαση του ΟΣΕ να καταργηθούν 20 δρομολόγια, ενέργεια που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νομάρχης, «υποβαθμίζει και απαξιώνει τον Θεσσαλικό σιδηρόδρομο».
Στη συνέχεια και μετά από συζήτηση, ο κ. Παπατόλιας κατέληξε στην απόφαση να αποστείλει επιστολή στους Νομάρχες της Θεσσαλίας, με την οποία τους ζητάει να προγραμματίσουν από κοινού συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Στυλιανίδη, προκειμένου να του εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την απαξιωτική για το θεσσαλικό σιδηρόδρομο εξέλιξη και να του ζητήσουν επαναφορά των δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Λάρισας - Βόλου και σε όλο το θεσσαλικό χώρο, αλλά και δρομολόγηση του προαστιακού σιδηρόδρομου Βόλου - Λάρισας και του προαστιακού σιδηρόδρομου Θεσσαλίας «Βόλος - Βελεστίνο - Λάρισα - Παλαιοφάρσαλος - Σοφάδες - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα».
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε σχετικά και στην εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template