Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Έκτακτη «λυπητερή» σε αγρότες

Μπορεί οι αγρότες να περιμένουν πώς και πώς την πληρωμή του πετρελαίου από το Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο αυτό φρόντισε να στείλει ένα άλλο ραβασάκι, που περισσότερο έχει τη μορφή της λυπητερής, παρά της είσπραξης.
Ο λόγος, για την έκτακτη εισφορά που επέβαλε από φέτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για εισοδηματίες άνω των 60.000€, σε μια προσπάθεια για ενίσχυση των κρατικών ταμείων.
Ήταν τέτοια η φόρα που πήραν οι «καρεκλοκένταυροι» της Αθήνας που αποφάσισαν να εντάξουν στην κατηγορία των πλουσίων και τους αγρότες που έλαβαν την ενιαία ενίσχυση, η οποία ξεπερνά το ποσό αυτό.
Αυτό το οποίο όμως ξέφυγε από τους «φωστήρες» του Υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το 2007 οι αγρότες έλαβαν δύο φορές επιδοτήσεις για δύο διαφορετικές χρονιές και ουσιαστικά το εισόδημα που παρουσιάζουν οι αγρότες από την αποσυνδεδεμένη δεν είναι ετήσιο, αλλά το αποτέλεσμα δύο χρόνων.
Από την αρχή της εβδομάδας η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας μετατράπηκε σε παραλήπτη των παραπόνων των εξαγριωμένων αγροτών και χθες, οπότε αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα αγγίζει αρκετούς παραγωγούς, άρχισε ο τηλεφωνικός μαραθώνιος ενημέρωσης των αρμοδίων παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης προειδοποίησε τους υπεύθυνους ότι «αν δεν αποκατασταθεί η αδικία θα υπάρξει μέσα στο κατακαλόκαιρο δυναμική αντίδραση», ενώ καλεί τους αγρότες «να μην προσέλθουν στις Εφορίες και καταβάλλουν την εισφορά, ακόμη και αν εκπνέει η προθεσμία, καθώς το πρόστιμο είναι πολύ μικρό και δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση».
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template