Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Κινητοποιήσεις αγροτών για τις αποζημιώσεις από τις ζημιές στα σιτάρια

Σειρά επαφών με εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και Αλμυρού, όπως και με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού, για το θέμα του αποκλεισμού των σιτοπαραγωγών της Μαγνησίας από το πρόγραμμα των αποζημιώσεων για την ξηρασία κατά το 2007, είχε την Τρίτη ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μεργιαλής.

Στο μεταξύ, ανάστατοι εξακολουθούν να παραμένουν οι αγρότες, κυρίως της περιοχής του Αλμυρού, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον δεν υπάρξουν γι’ αυτούς θετικές εξελίξεις.

Όπως ανέφερε ο αντινομάρχης, με τους εκπροσώπους των παραπάνω παραγωγικών φορέων συζήτησε αυτό το καυτό θέμα για τους αγρότες και τους γνωστοποίησε ότι η απόφαση για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης των προγραμμάτων ΠΣΕΑ 2006 – 2007 μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η ξηρασία, υπογράφτηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη τον Φεβρουάριο του 2009.
Σημείωσε δε ότι είναι πλέον απορίας άξιο εφόσον έχει εγκριθεί και έχει υπογραφεί η καταβολή των αποζημιώσεων τι έχει αλλάξει και αυτές δεν καταβάλλονται.
Μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στους σιτοπαραγωγούς του Αλμυρού ο κ. Μεργιαλής είπε ότι οι αγρότες δεν δέχονται τη σχετική απόφαση και το πιθανότερο είναι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ επιστολή διαμαρτυρίας αποστέλλεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού για το θέμα του αποκλεισμού των σιτοπαραγωγών της Μαγνησίας από το πρόγραμμα των αποζημιώσεων στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου, συγκέντρωση αγροτών συγκαλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, στην οποία αφού γίνει ενημέρωση για το θέμα της ξηρασίας των σιτηρών θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημ. Νανάς ανέφερε ότι οι αγρότες δεν πείθονται από τις αιτιάσεις του ΕΛΓΑ, καθώς οι σιτοπαραγωγοί πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι το κλίμα είναι θερμό για τους αγρότες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template