Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Εγκαίνια του δρόμου Χάνια - Κισσός με πολιτική αντιπαράθεση

Η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το δρόμο Χάνια - Κισσός συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, οξύνοντας την αντιπαράθεση με τον κ. Φώτη Γκούπα, κάλεσε την Κυβέρνηση να τον απομακρύνει, διότι με τη στάση του ζημιώνει τη Μαγνησία και εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε την παραίτησή του.

Τη σκυτάλη μετά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Δήμαρχο Μουρεσίου εναντίον της Νομαρχιακής Αρχής, πήραν χθες ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας και ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος που δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έλαβε πρόσκληση και επισημαίνει ότι ακόμη και εάν αυτό είχε γίνει, δεν θα παραβρίσκονταν, διότι το έργο είναι ημιτελές. Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα παραβρεθεί για τους ίδιους περίπου λόγους στα εγκαίνια του ταχυδιυλιστηρίου στο Παναγιώτικο που γίνονται σήμερα.
Αποστάσεις ωστόσο από τον πρώην Νομάρχη κράτησε με την παρουσία της στα εγκαίνια η νομαρχιακή σύμβουλος της παράταξής του Έλενα Αντωνοπούλου που παρίστατο, ενώ ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και κοινοτάρχης Κισσού Γιάννης Αντωνόπουλος την ίδια ώρα από το χώρο που έγιναν τα εγκαίνια «συνιστούσε στα στελέχη της παράταξής του να αφήσουν τη μιζέρια, διότι οι κομματικές διαφορές λύνονται στις βουλευτικές εκλογές και το συγκεκριμένο έργο ανήκει μόνο στους πολίτες και όχι στη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ».

Να απομακρυνθεί ο κ. Γκούπας

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας χθες από το σημείο «Κρύα Βρύση» στο δρόμο Χάνια - Κισσός είχε «ονοματεπώνυμο» και αφορούσε καταρχήν στον κ. Φώτη Γκούπα και έπειτα σε όλους όσους τον επέκριναν για τα εγκαίνια του δρόμου.
Ζήτησε την απομάκρυνση του περιφερειάρχη, αφού πρώτα τον κάλεσε να παραιτηθεί και επισήμανε: «Όσοι απουσίασαν από τη σημερινή τελετή, φάνηκαν απλώς συνεπείς με τη στάση που τήρησαν από την πρώτη στιγμή απέναντι στο έργο. Οι «διαρκώς απόντες» επί τρία χρόνια, δεν θα μπορούσαν να είναι παρόντες στα εγκαίνια ενός έργου, όπου είχαν ασήμαντη συμβολή. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή το συγκεκριμένο έργο παρατηρείται μια πλειοδοσία κομματικής μισαλλοδοξίας και πολιτικής μικροψυχίας, με κύριο εκφραστή και πολιτικό συντονιστή, το Γ.Γ. της Περιφέρειας, κ. Γκούπα. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τη θέση ότι ο κ. Γκούπας με τη στάση του και τη συμπεριφορά του εκθέτει την Κυβέρνηση και ζημιώνει τη Μαγνησία. Είναι πλέον άμεση ανάγκη να απομακρυνθεί από τη θέση αυτή».

Εγκαίνια - φιέστα…

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν είχε απαντήσει στην επίθεση Παπατόλια. Ανακοίνωση ωστόσο με αφορμή τα εγκαίνια εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Νομάρχης Γιάννης Πρίντζος, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ερωτηθείς γιατί δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια του δρόμου Κισσός – Χάνια, απάντησε: «Ήταν αδιανόητο να ανταποκριθώ σε μια τέτοια πρόσκληση για τα εγκαίνια ενός έργου που δεν ολοκληρώθηκε. Καλή είναι η δημοσιότητα, η προσωπική προβολή και οι πανηγυρισμοί, αλλά σπουδαιότερο είναι η αξιοπρέπεια και η σοβαρότητα. Αυτό άλλωστε υπαγορεύει ο σεβασμός στο αξίωμά σου και στους πολίτες.»
Ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Πρίντζος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «φιέστα», επισημαίνει ότι δεν έλαβε καμία πρόσκληση, αλλά ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά μόλις χθες, μία ώρα πριν από τα εγκαίνια, κάτι που είναι αντιδεοντολογικό και υπογράμμισε: «Με όλα όσα προηγήθηκαν είναι πρωτόγνωρο ο Νομάρχης να επιμένει στα εγκαίνια χωρίς την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας αλλά και του δημάρχου της περιοχής. Είναι προκλητικό για ένα έργο που δεν τελείωσε και παρουσιάζει προβλήματα ο Νομάρχης να επιμένει στα εγκαίνια χωρίς αυτό να έχει ολοκληρωθεί. Δεν καταλαβαίνω, γιατί τόση επιμονή εκ μέρους του;
Η ημέρα των εγκαινίων έπρεπε να είναι ημέρα χαράς και συμμετοχής όλων μας, καθώς πρόκειται για ένα έργο στο οποίο ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι (Ο Σκοτινιώτης έκανε τη μελέτη, εμείς εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, κάναμε τη δημοπράτηση και τη σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες και ο Παπατόλιας υλοποίησε αυτά τα χρόνια την εργολαβία και χωρίς να μπορέσει να το ολοκληρώσει στην προβλεπόμενη προθεσμία, αλλά ούτε και στην εξάμηνη προθεσμία που δόθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ. Απομένουν τα 800 μ. έχουν φτάσει στον Κισσό και από εκεί κάνουν εκτροπή σε ένα στενό δρομάκι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κατάσταση των εγκαινίων.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν θα μπορούσα να πάρω μέρος στα εγκαίνια. Δεν θα λάβω μέρος και στα εγκαίνια για το ταχυδιυλιστήριο. Ο κ. Παπατόλιας έχει ήδη κάνει θεμελίωση του ταχυδιυλιστηρίου, ένα μικρό κομμάτι του όλου έργου. Δεν μπορούμε κομμάτι - κομμάτι να εγκαινιάζουμε ένα έργο συνέχεια. Αυτό αποδεικνύει ότι μας ενδιαφέρουν οι φιέστες για επικοινωνιακούς λόγους και για τίποτα άλλο.»
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχετική αρθρογραφία:
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος: ΧΑΝΙΑ- ΚΙΣΣΟΣ Εγκαίνια με βολές κατά Φ. Γκούπα
Από την εφημερίδα Μαγνησία: «Μικρόψυχοι όσοι δεν ήλθαν στα εγκαίνια του δρόμου»

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template