Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ανθρωποκυνηγητό για το στυγερό δράστη

Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας και ο εντοπισμός του δράστη είναι τα σημεία που έχουν στραφεί ολοκληρωτικά οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που από προχθές το βράδυ έχουν κληθεί να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας της 69χρονης Νίκης Μηλίνη.
Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην οδό Μελίνας Μερκούρη 17, που βρίσκεται απέναντι από το παλαιό νεκροταφείο στη Νέα Ιωνία, προχθές στις 8 το βράδυ, δολοφονημένη από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη με 20 τελικά μαχαιριές στην αριστερή πλευρά του σώματός της και την πλάτη.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που συνεχίσθηκε και χθες το πρωί, η 69χρονη τρώθηκε από μαχαίρι 20 φορές, συμπεριλαμβανομένων και των αμυχών που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα της.
Από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης προκύπτει ότι η 69χρονη έχασε τη ζωή της από δύο θανατηφόρα χτυπήματα στο αριστερό πλευρό. Ο θάνατός της προσδιορίζεται επίσημα πλέον από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Χθες το απόγευμα έγινε και η κηδεία της δολοφονημένης γυναίκας. Στην τελευταία της κατοικία τη συνόδευαν τα παιδιά της, συγγενείς και φίλοι. Ολοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο, καθώς η γυναίκα ήταν πρόσχαρος άνθρωπος, γεμάτος ζωή και με πολλούς φίλους.

Τα στοιχεία
Οσο περνούν οι ώρες και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συλλέγουν πληροφορίες από καταθέσεις και στοιχεία από την έρευνα, τόσο μεγαλώνει και ο γρίφος για τα κίνητρα του δολοφόνου. Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς των αστυνομικών, που ήδη κινούνται σε κάποιες κατευθύνσεις, ότι ο γρίφος θα λυθεί πολύ σύντομα. «Βρισκόμαστε κάτω από το 50% των πιθανοτήτων, αλλά σύντομα θα έχουμε εξέλιξη. Κινούμαστε πολύ προσεκτικά» ανέφερε αξιωματικός της υπηρεσίας.
Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι ο δολοφόνος είχε σχεδιάσει την πράξη του. Η πληθώρα των μαχαιριών μαρτυρεί επίσης ότι ο δράστης λειτούργησε με αίσθημα πάθους, μανίας και μίσους σύμφωνα και με τη βιβλιογραφία εγκλημάτων. Ακόμη ο δράστης γνώριζε πολύ καλά τι έκανε μετά την πράξη του. Το φονικό όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί, ενώ αφήρεσε προσωπικά αντικείμενα (καμίας αξίας) της δολοφονηθείσας, που μπορεί εξαρχής να οδηγούσαν στον εντοπισμό του. Σημειώνεται ότι αποτυπώματα έχουν βρεθεί μέσα στο σπίτι, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Ο δράστης ήταν γνωστός στην 69χρονη, γι’ αυτό και οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στο στενό της φιλικό περιβάλλον. Η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο της, χωρίς να φοβηθεί ή να προβάλει αντίσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σώμα της δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης, παρά αμυχές που προκλήθηκαν από τη φορά του μαχαιριού. Ακόμη φορούσε ρόμπα, κάτι που μαρτυρά ότι το άτομο που την επισκέφθηκε ήταν οικείο της και μέσα από το φιλικό της περιβάλλον.
Η γυναίκα φιλοξένησε τον δολοφόνο στο σαλόνι της και πιθανότατα μετά από λογομαχία, καθώς αυτή κατευθυνόταν από το σαλόνι στην κουζίνα, δέχθηκε την επίθεσή του.
Στην κλειδαριά του διαμερίσματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, κάτι που μαρτυρά ότι η Νίκη Μηλίνη-Τσιρογιάννη άνοιξε την πόρτα σε άτομο το οποίο γνώριζε.
Πληροφορία αναφέρει ότι πιθανόν το άτομο συνομίλησε μαζί της και κάθισε ώρα στο σπίτι, καθώς βρέθηκαν στο τραπέζι σερβίτσια με μπολ παγωτού.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη το ενδεχόμενο ο δράστης της δολοφονίας να έχει φύγει από το Βόλο.
Από την άλλη πλευρά γείτονες τους διαμερίσματος στις καταθέσεις τους δεν έχουν δώσει κάποια στοιχεία για την αποτρόπαια πράξη. Κανείς δεν άκουσε ή είδε το παραμικρό, όπως έχουν καταθέσει. Δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί πάντως ο δράστης να της έκλεισε το στόμα, ώστε να μη φωνάξει.
Μέχρι στιγμής από τους αστυνομικούς έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η φονική επίθεση στην 69χρονη να έγινε με στόχο τη ληστεία, καθώς όλα τα πράγματα στο σπίτι βρέθηκαν ανέγγιχτα.
Ο έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η αποκάλυψη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής δύο μέρες. Παρ’ όλες τις τηλεφωνικές οχλήσεις του γιού της, η 69χρονη δεν απαντούσε. Αρχικά ο γιος της υπέθεσε ότι η μητέρα του είχε μεταβεί στην αδελφή του, η οποία βρίσκεται σε διακοπές σε δημοτικό διαμέρισμα του Πηλίου.
Προχθές στις 8 το βράδυ ο ίδιος μετέβη στην οικία της μητέρας του, που διέμενε μόνη της. Όταν άνοιξε όμως την πόρτα στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στην οδό Μελίνας Μερκούρη 17, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Η μητέρα του μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε λίμνη αίματος, ανάμεσα σε σαλόνι και κουζίνα.
Στη συνέχεια ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, ενώ στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το Εγκληματολογικό Γραφείο.
Δημήτρης Χορταργιάς
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Διαβάστε σχετικά:
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος: ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Κηδεύτηκε η 69χρονη που βρέθηκε μαχαιρωμένη
Από την εφημερίδα Μαγνησία: Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης δολοφονίας της 69χρονης στη Ν. Ιωνία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template