Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Π.Α.ΜΕ. Μαγνησίας «Υποκριτική η ανησυχία φορέων για τη ΜΕΤΚΑ»

Ζητούν την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της αμυντικής βιομηχανίας
Θέση για το θέμα του αποκλεισμού της ΜΕΤΚΑ από τη συμπαραγωγή μέρους του άρματος TOMA BMP3 παίρνει η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, ζητώντας η αμυντική βιομηχανία της χώρας να έχει δημόσιο χαρακτήρα, με την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των εργαζομένων και έτσι θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αμυντικών αναγκών, με την ελαχιστοποίηση της αμυντικής εξάρτησης της Ελλάδας.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής: «Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, εκφράζει ανησυχία και έντονο προβληματισμό, για την εξέλιξη της «θεατρικής παράστασης» που έχει στηθεί με αφορμή τον αποκλεισμό της ΜΕΤΚΑ Α.Ε. (όμιλος Μυτιληναίου) από τη συμπαραγωγή του εξοπλιστικού προγράμματος, κατασκευής του άρματος ΤΟΜΑ ΒΜΡ3 και την υποκριτική ανησυχία που παρουσιάζουν όλοι οι τοπικοί φορείς, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης που φορτώνει τα βάρη στους εργαζομένους της Μαγνησίας και την μεγάλη αγωνία για την διατήρηση των υπερκερδών της βιομηχανίας της περιοχής μας σε περίπτωση που «θα χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία».
Πολλά γράφονται για μείωση των εργασιών στο συγκρότημα της ΜΕΤΚΑ το 2009 και για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζομένους του.
Το ΕΚΒ και η ΓΣΕΕ «διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους» αποστέλλοντας επιστολή στην οποία επισημαίνουν την ζωτική σημασία του έργου αυτού για τους εργαζομένους στην εταιρία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σύσσωμη υπογράφει επιστολή στον υπουργό κάνοντας λόγο για στήριξη των εργαζομένων.
Μήπως θα ήταν σκόπιμο να δούμε αν η αύξηση των κερδών της εταιρίας απ΄ την κατασκευή του Leopard ήταν ανάλογη με την ανάπτυξη της περιοχής;
Την εξέλιξη του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την αύξηση των μισθών και των ημερομισθίων, τον αριθμό των πλήρων θέσεων εργασίας και αν υπάρχει συμβολή στη καταπολέμηση της ανεργίας και πόσες είναι οι ντόπιες βιοτεχνίες που ωφελήθηκαν;
Αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν στηθεί η «εκστρατεία διεκδίκησης» των αρμάτων.
Όλοι αυτοί, που κόπτονται για το μέλλον των εργαζομένων της Μαγνησίας πρέπει να δουν κατάματα τις ευθύνες τους για την προώθηση όλων των αντιεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την απόλυτη στήριξη τους στις επιλογές των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων και τις κατευθύνσεις της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.
Δεν μπορεί να στηρίζουν ταυτόχρονα τους εργαζομένους που παράγουν το πλούτο και τους βιομηχάνους που καρπώνονται αυτόν.
Όσον αφορά τους εργαζομένους το μόνο που θυμούνται είναι το «πάγωμα» μισθών και ημερομισθίων με ελάχιστες αυξήσεις τα τελευταία 10 χρόνια με κορύφωση του 2009 (καμία αύξηση εκτός εφαρμογής των Σ.Σ.Ε. διαφόρων ειδικοτήτων).
Την ελάχιστη αύξηση του εισοδήματος από την υπερεργασία του Σαββάτου, εντατικοποίηση και μείωση του ελεύθερου χρόνου, που θα πρέπει να έχουν για τις οικογένειες τους.
Την κατάντια του εργοδοτικού συνδικαλισμού που τάσσεται στο πλευρό του κεφαλαίου και τη διαφύλαξη των κερδών του, αποδεχόμενοι το ρόλο του μοχλού πίεσης προς την κυβέρνηση.
Τις καταστροφικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζουν.
Υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου βάζοντας σε κίνδυνο και την αμυντική ικανότητα της χώρας, εξαρτώντας τους εξοπλισμούς της από την πολιτική του ιμπεριαλισμού και τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών».
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template