Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία και νίκησαν οι εργαζόμενοι στον «ΚΑΡΙΠΙΔΗ»

Νικηφόρα έκβαση είχε η πολύμηνη σκληρή ταξική αναμέτρηση των εργαζομένων της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» με την εργοδοσία αλλά και τους μηχανισμούς και εκπροσώπους της αντεργατικής πολιτικής.
Ο ενωμένος, επίμονος και αποφασιστικός αγώνας των 55 περίπου εργαζομένων, που, επί 6 ολόκληρες βδομάδες βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, με τη στήριξη του ταξικού Σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, έφερε αποτελέσματα.
Από χτες γύρισαν στη δουλειά τους με το κεφάλι ψηλά. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, διαφύλαξαν το μόχθο και τον ιδρώτα τους έκαμψαν τελικά την εργοδοτική αδιαλλαξία.
Το δίκιο του αγώνα για τα συμφέροντα των εργατών και των οικογενειών τους, το κυρίαρχο αίσθημα της ταξικής αλληλεγγύης Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, απολυμένων και μη, οδήγησαν την εργοδοσία σε υποχώρηση και σε ανάκληση των 26 απολύσεων.
Επιπλέον, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να αποσύρει όλες τις μηνύσεις που είχε υποβάλει σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, και να εξοφλήσει, μετά και την καταβολή των μισθών Μαΐου, Ιουνίου, όλα τα δεδουλευμένα που οφείλει μέχρι 31 Αυγούστου.
Δεσμεύτηκε επίσης να μην υπάρξουν εκδικητικές διώξεις στους απεργούς εργάτες που συμμετείχαν στις 48 ώρες απεργίες που κήρυξε από την περασμένη Δευτέρα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου.
Από epirusgate

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template