Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Κατάργηση ''Τειρεσία''και ''πάγωμα'' δανείων

Ο Αλ.Τσίπρας έκανε προτάσεις ανακούφισεις, ενώ προέβλεψε φθινοπωρινό "κράχ"!

Tο μεγάλο κραχ αναμένεται να έρθει από τον Σεπτέμβρη και είναι αυτό που αφορά στις ακάλυπτες επιταγές, που έχουν φτάσει κοντά στα 2 δισ. ευρώ, προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας έπειτα από συνάντησή του με την ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Το «κραχ» αυτό, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αφορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες επιβιώνουν οριακά και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούν να συνεχίσουν να επιβιώνουν από το φθινόπωρο και μετά.

«Χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στενάζουν και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον τους στις τράπεζες», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση η οποία είναι οριακή.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών ο κ. Τσίπρας πρότεινε:

1. Να υπάρξει ουσιαστική και γενναία ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση και χωρίς καθυστερήσεις.

2. Να παγώσουν οι δανειακές υποχρεώσεις των πολύ μικρών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες για τουλάχιστον ένα χρόνο.

3. Να καταργηθεί η «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ» που έχει μαυρίσει σχεδόν τη μισή Ελλάδα και να αντικατασταθεί από μια δημόσια υπηρεσία που θα λειτουργεί με κοινωνικούς όρους και κριτήρια.

4. Να υπάρξει δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας αλλά και με την ίδρυση μιας Τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να στηρίξει την πραγματική οικονομία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

5. Να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για την εμπορική χωροταξία ώστε 'να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο να φυτρώνουν τα MALL στον αστικό ιστό «σαν τα μανιτάρια».

6. Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού ταμείου των μικρομεσαίων επαγγελματιών το οποίο, αν δεν στηριχθεί οικονομικά και ουσιαστικά από την κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template