Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΔΟΥΚ: Απλήρωτοι 100 εργαζόμενοι...

Νέο «επεισόδιο» στο «σίριαλ» με τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Οργανισμό Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων.
100 περίπου εργαζόμενοι, παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Ιούλιο, ενώ σε λίγες ημέρες εκπνέει και ο Αύγουστος.
Αιτία, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΔΟΥΚ, είναι η καθυστέρηση στην πληρωμή των προγραμμάτων από την Περιφέρεια και την Εργατική Εστία, ένα ποσό που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο Δήμος Βόλου έχει καταβάλλει σχεδόν όλο το ποσό της ετήσιας προγραμματικής σύμβασης στο ΔΟΥΚ (900 χιλ. ευρώ), ενώ ευθύνες στους προέδρους των Οργανισμών για τη διαχείριση των χρημάτων, απέδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Στους 100 περίπου εργαζόμενους του ΔΟΥΚ , 72 αορίστου χρόνου και 30 συμβασιούχους δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του Ιουλίου, ενώ σε λίγες ημέρες εκπνέει και ο Αύγουστος, χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των οφειλομένων.
Αφορμή για να έρθει το θέμα στην επικαιρότητα, ήταν η καταγγελία ενός εργαζομένου στον Οργανισμό Υγείας, ο οποίος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.
Χθες, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του ΔΟΥΚ, κ. Ντίνα Παπαστεφάνου, από τον πρόεδρο των Συμβασιούχων, κ. Βαγγέλη Μπαρμπουδάκη και εκπρόσωπο της ΔΑΣ στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ.
Η κ. Παπαστεφάνου, δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί για μία συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής των χρημάτων, παρά μόνο δήλωσε ότι «με την αρχή του Σεπτέμβρη, ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα».
Βασική αιτία, όπως υποστήριξε, του προβλήματος, είναι η καθυστέρηση στην απόδοση οφειλομένων από την Εργατική Εστία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την εφαρμογή των διάφορων προγραμμάτων.
Συνολικά, είπε η κ. Παπαστεφάνου, οφείλονται στο ΔΟΥΚ 582.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος από την πλευρά του, έχει σχεδόν εκπληρώσει την συμβατική του υποχρέωση, από την προγραμματική των 900 χιλ. ευρώ, που είχε υπογράψει με τον Οργανισμό.
Μάλιστα, από την Περιφέρεια, οφείλονται χρήματα ακόμη και από πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Κατά την κ. Παπαστεφάνου, βασικός υπαίτιος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι η ολιγωρία του αρμόδιου υπουργείου και της Περιφέρειας.
Η πρόεδρος του ΔΟΥΚ, δήλωσε πως καταβάλλονται κανονικά οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, καθώς διαφορετικά ο επίτροπος δεν εγκρίνει τις πληρωμές.Αποστάσεις από το θέμα κράτησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Χρήστος Τσαμπρινός, που σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως είναι θέμα των προέδρων των Οργανισμών πώς θα διαχειριστούν τα χρήματα των προγραμματικών συμβάσεων.
«Ό,τι λεφτά ήταν να δώσω, τα έδωσα» είπε χαρακτηριστικά σε επικοινωνία που είχε με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και τον κ. Μπαρμπουδάκη.
Ο Δήμος Βόλου, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το ΔΟΥΚ, όπως και σε άλλους οργανισμούς, όπως ο Καλλιτεχνικός, όπου οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά.
Μάλιστα, για το ΔΟΥΚ, ο Δήμος έχει δώσει ακόμη περισσότερα, αφού έχει καταβάλλει και δόσεις για διάφορα δάνεια που έχει πάρει ο Οργανισμός.
Ωστόσο, κατέληξε πως αν χρειαστεί, ο Δήμος Βόλου θα εκταμιεύσει ακόμη ένα ποσό για την πληρωμή των εργαζομένων.
Κατερίνα Λαμπρονίκου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

Δοξάστε τους τοπικούς μας άρχοντες, αλλά και την κυβέρνηση, που ασκούν κοινωνική πολιτική συσσίτιου, στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template