Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Αντιδράσεις για την άδεια του «ZARA» και άλλα ζουμερά....

Αναταράξεις φέρνουν τα ιπτάμενα .. πάρκινγκ!
Σημαντικά ερωτηματικά για τη νομιμότητα της άδειας λειτουργίας του νέου πολυκαταστήματος ZARA.
Για την έκδοση της άδειας, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ερωτηματικά, ενώ ο εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής στην επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων, «ψελλίζει» ότι «δεν θυμάται, δεν ξέρει» αν υπήρξε η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, τον κ. Χαράλαμπο Σκυργιάννη, «άδειασαν» σε δηλώσεις τους, και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος, που παραδέχτηκε δημόσια ότι και ο ίδιος είχε ψηφίσει αρνητικά την κυκλοφοριακή μελέτη που κατέθεσε η εταιρεία ZARA για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου.
Η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, είχε τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2007, μετά την αρχική της, κατά πλειοψηφία, έγκριση, από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων.
Το ΔΣ όμως, την απέρριψε, με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν εφαρμόσιμη.
Η εταιρεία, πρότεινε την κατασκευή πάρκινγκ σε δύο ορόφους, με είσοδο έξοδο από τον πεζόδρομο της Λώρη, έναν ιδιαίτερα στενό πεζόδρομο, που δεν επιτρέπει τη στροφή κατά 90%. Επίσης, ερχόταν σε αντίθεση με τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο.
Το θέμα, δεν συζητήθηκε ξανά στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων και η Πολεοδομία ενέκρινε την άδεια.
Για τη μη λειτουργία των θέσεων στάθμευσης, πρώτος διαμαρτυρήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος, όμως, το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την επερώτηση του κ. Μαρκάκη.
Όπως έγινε χθες γνωστό, η αρχική πρόταση της εταιρείας, συμπεριλάμβανε 32 συνολικά θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες οι 15 θα κατασκευαζόταν στον πέμπτο όροφο και οι υπόλοιπες 17 στον έκτο.
Όπως υποστήριζε η εταιρία, θα κατασκεύαζε περισσότερες θέσεις στάθμευσης από ό,τι απαιτούνταν για τη συνολική έκταση του κτιρίου (32 αντί 24 θέσεων). Αναφέρεται ότι οι 15 από αυτές εξαγοράσθηκαν.Τελικά, η άδεια οικοδομής για ηλεκτροδότηση και υδροδότηση εγκρίθηκε τον Ιούλιο.
Απαντήσεις κλήθηκε να δώσει χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων, Χαράλαμπος Σκυργιάννης.
Σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Μάκη Θεοδώρου στο Ράδιο ΒΕΡΑ, ο κ. Σκυργιάννης, εμφανίστηκε να έχει αμνησία, τόσο στην αναγκαιότητα έγκρισης κυκλοφοριακών μελετών, από καταστήματα ανάλογου εμβαδού, όσο και στο τι έγινε τελικά μετά την απόρριψη της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν και παραδέχτηκε πως αρχικά η Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη, και την εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνέχεια, είπε πως δεν θυμάται εάν εγκρίθηκε.
«Δεν θυμάμαι, δεν το ξέρω», είπε χαρακτηριστικά και προσπάθησε να «αμυνθεί», λέγοντας πως «Οι μελέτες κυκλοφοριακών επιπτώσεων όλα τα χρόνια, δεν έρχονται στο Δημοτικό συμβούλιο. Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να το συζητάμε».
Ο κ. Σκυργιάννης, συνεχίζοντας την αμνησία του, παραδέχτηκε ότι όντως στο ΔΣ έγινε συζήτηση αλλά δεν θυμόταν αν ήταν εισηγμένο θέμα ή απλή συζήτηση οπότε «δεν ξέρω αν ελήφθη απόφαση».
Η διάψευση
Άμεσα τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφοριακών, διέψευσε ο πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και μέλος της Επιτροπής, κ. Τάσος Στρατηγόπουλος.
Αφού εξήγησε το σκεπτικό της απόρριψης της πρότασης, ο κ. Στρατηγόπουλος δήλωσε πως αυτά που επικαλείται ο κ. Σκυργιάννης, δεν μπορεί να ευσταθούν, αφού ο ίδιος ήταν ο εισηγητής της πρότασης.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, πάντως, Γιάννης Στάμος, δήλωσε ξεκάθαρα πως στην Επιτροπή είχε ψηφίσει «λευκό» και ότι μπορεί να δίνεται από τη νομοθεσία η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης σε ορόφους, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

Μερικά συμπληρωματικά, για να καταλαβαίνουμε όλοι τι συμβαίνει και γιατί γίνεται χαμός!
Ο Εμπορικός Σύλλογος ως ένα σημείο δικαίως φωνάζει, αφού για κάθε πολυκατάστημα που ανοίγει, κάποια άλλα μικρότερα θα κλείσουν!
Το Ράδιο Βέρα, είναι ιδιοκτησίας του κ. Αντωνίου (όπως και ο τηλεοπτικός σταθμός TRT), ο οποίος στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου ενδυμάτων (Γερμανικό), έχει φτιάξει εμπορικό κέντρο, στο οποίο φιλοξενεί (sic) μεγάλες επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα (Μαρινόπουλος, Jumpo, Practiker).
Για το εμπορικό κέντρο αυτό κατά το παρελθόν, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για την νομιμότητα της αδειοδότησής του και για πολεοδομικές παραβάσεις.
Ανοίχτηκαν δε διαβάσεις στις γειτονικές σιδηροδρομικές γραμμές, πολύ επικίνδυνες σύμφωνα με τους σιδηροδρομικούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται γέφυρα του παρακείμενου χείμαρου Κραυσίνδωνα, χρηματοδοτούμενη και απ' το πρόγραμμα "Θησέας"!
Όλα αυτά τα έργα βέβαια είναι νομιμοφανή και έγιναν για να διευκολύνουν και να λύσουν μερικώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης!
Τα παραπάνω δεν ακυρώνουν στο ελάχιστο το ρεπορτάζ και τις πιθανότατες παραβάσεις της νομοθεσίας στην αδειοδότηση του ZARA.
Τ' αναφέρω απλά για να καταλαβαίνουν όλοι τα "παιχνίδια", που παίζονται ανάμεσα στους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης τους επιχειρηματίες, αλλά και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template