Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ευθεία παρέμβαση της ΓΕΚ Ιωλκός στο Δήμο Βόλου

Λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, κάνει σε έγγραφό της η ΓΕΚ Ιωλκός, που έχει αναλάβει το συνεδριακό – εκθεσιακό κομμάτι του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

Η Εταιρεία, εκφράζει την αντίθεσή της στην πρόθεση του δημάρχου Βόλου να παραχωρήσει, για 25 χρόνια, το Εκθεσιακό Κέντρο σε ιδιώτη, με τη δυνατότητα να το μετατρέψει σε συνεδριακό κέντρο και για τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων. Το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, μαζί με την ένσταση της Ιωλκός ΑΕ.

Η ΓΕΚ, έχει συνάψει σύμβαση παραχώρησης του Τσαλαπάτα με το Δήμο Βόλου για την χρήση μέρους του συγκροτήματος για την στέγαση συνεδρίων και εκδηλώσεων. Οι χρήσεις έχουν υλοποιηθεί, με εγκεκριμένες μελέτες από την εταιρεία και ήδη υλοποιούνται.

Σε έγγραφό της προς το Δήμαρχο Βόλου, στις 28 Ιουλίου 2009, υποστηρίζει ότι η πρόθεση του Δήμου, «αποτελεί πράξη ανταγωνισμού σε βάρος μας και μάλιστα μη θεμιτή, καθ’ όσον η συγκεκριμένη χρήση στο συγκρότημα Τσαλαπάτα θεσμοθετήθηκε, σύμφωνα με επιλογή του Δήμου Βόλου και υλοποιήθηκε».

Η εταιρεία, καλεί τη δημοτική αρχή να επανεξεταστεί η δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο Εκθεσιακό και να μην συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιφυλασσόμενη, όπως τονίζει, για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Σημειώνεται ότι, στην σχετική εισήγησή του ο κ. Αλ. Βούλγαρης, προτείνει την παραχώρηση του Εκθεσιακού Κέντρου για 25 χρόνια σε ιδιώτη, με μειωμένο μίσθωμα, υπό τον όρο ότι αυτός θα αναλάβει το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Άλλη μια καραμπινάτη περίπτωση αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων!
Άλλη μια καραμπινάτη περίπτωση παραχώρησης δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template