Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Σχεδιάζουν ''μπλόκο'' στον Παλαιοφάρσαλο

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ
Συνεχείς οι διαβουλεύσεις με τους Τρικαλινούς για κοινή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να κατέλθουν οι φορείς του νομού Καρδίτσας διαμαρτυρόμενοι έντονα πια για την περικοπή σημαντικών δρομολογίων αμαξοστοιχιών Ιντερσίτι του ΟΣΕ στην Γραμμή Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλος - Αθήνα και όχι μόνο.
Οι τελικές συζητήσεις μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, του Εργατικού Κέντρου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών αντιπροσωπευτικών φορέων έγιναν σε σύσκεψη πρίν από λίγες ημέρες στην πόλη μας και η κατεύθυνση που δόθηκε είναι μία... "ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ".
Στην λήψη αυτής της απόφασης συνέβαλε τα μέγιστα η αρνητική στάση του υπουργού Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος αποδέχεται τα σχέδια των Διοικούντων στον ΟΣΕ και την εκτίμησή τους οτι η συγκεκριμένη Γραμμή στην Δυτική Θεσσαλία είναι ζημιογόνα για τον Οργανισμό.
Οι φορείς προτίθενται να αποκλείσουν τη σιδηροδρομική Γραμμή στον Παλαιοφάρσαλο ο οποίος αποτελεί κύριο κόμβο για την κυκλοφορία αμαξοστοιχιών τόσο στην Θεσσαλία, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα!
Με την κίνησή τους αυτή οι Καρδιτσιώτες ευελπιστούν να ασκήσουν ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση και στον κ. Στυλιανίδη να αναθεωρήσουν την σκληρή στάση τους και να συζητήσουν τα τοπικά αιτήματα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν καί τις προτάσεις των σιδηροδρομικών της Θεσσαλίας οι οποίοι αντιτίθενται στις περικοπές δρομολογίων όπως αυτές έχουν σχεδιαστεί από τον ΟΣΕ.
Σε ότι αφορά στους φορείς του εξίσου θιγόμενου γειτονικού νομού Τρικάλων και ειδικότερα τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, αυτοί από την πλευρά τους τηρούν στάση αναμονής, δίνοντας πίστωση χρόνου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να επανορθώσει την αδικία που υφίσταται ολόκληρη η Δυτική Θεσσαλία.
Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπομονή τους εξαντλείται...
Ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ομόλογό του των Τρικάλων κ. Η. Βλαχογιάννη προκειμένου οι επερχόμενη κινητοποίηση να είναι κοινή, επομένως και πιο ισχυρή πολιτικά και κοινωνικά στα μάτια της κεντρικής εξουσίας.
Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και η άποψη που επικρατεί είναι ο αποκλεισμός της Γραμμής στον Παλαιοφάρσαλο να γίνει με την συμμετοχή και Τρικαλινών φορέων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί (όσο αυτό είναι δυνατό μετά από τόσο μεγάλη καταστροφή) η κατάσταση στην Αττική από τις δυσμενείς συνέπειες των πυρκαγιών.
Να σημειωθεί οτι σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος των "Φίλων Σιδηροδρόμου" κ. Κρανιάς αναφερόμενος στην απόφαση για την περικοπή του Ιντερσίτι (από Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλο για Αθήνα και αντίστροφα) τόνισε ότι έγινε χωρίς σχεδιασμό, αφού ήταν ένα από τα πιο αποδοτικά της Δυτικής Θεσσαλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήραν ένα μπλάνκο και το έκοψαν».
Στο τέλος μάλιστα Αυγούστου, όπως επισήμανε, θα υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ένα κερδοφόρο δρομολόγιο για τον ΟΣΕ.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template