Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Ο ποταμός Καλαμάς εκπέμπει S.O.S.

Είναι γνωστό ότι ο Καλαμάς (Θύαμις) είναι από τα ομορφότερα ποτάμια της πατρίδας μας και όχι μόνο.Ένα ποτάμι, που η ιστορία του είναι συνυφασμένη με τη ζωή όλων τα παρακαλάμιων οικισμών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ένα ποτάμι, που πριν από λίγα χρόνια, είχε γάργαρα νερά, στα οποία οι περίοικοι ψάρευαν, πότιζαν τα χωράφια και τα ζώα τους, έπιναν και οι ίδιοι νερό και κολυμπούσαν.Ένα ποτάμι, στις όχθες του οποίου, στους περασμένους αιώνες, χτίστηκαν αξιόλογες πόλεις και κάστρα όπως η αρχαία Γιτάνη, η Ουζντίνα, κ.ά.
Δυστυχώς, αυτό το ιστορικό και πανέμορφο ποτάμι, εδώ και 20 25 χρόνια έχει καταντήσει ο αποδέκτης των λυμάτων των Ιωαννίνων και πολλών άλλων νόμιμων ή παράνομων δραστηριοτήτων σε όλο το μήκος της διαδρομής του.
Βιομηχανικά, οικιακά και νοσοκομειακά απόβλητα καταλήγουν στον Καλαμά αλλά και απόβλητα σφαγείων και τυροκομείων, υπολείμματα φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων καταλήγουν σε αυτόν,με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα από τα πλέον μολυσμένα ποτάμια της Ευρώπης.
Χθες (στις 23/8), τα μέλη της κίνησης "Καθαρός Καλαμάς", πραγματοποίησαν την 1η γενική τους συνέλευση στο δημοτικό διαμέρισμα Βουτσαρά του Δήμου Μολοσσών.
Στην συνέχεια,σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι,η Ηπειρώτισσα δημοσιογράφος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Κωλέτση, μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Πέτρο Πάντο,χρησημοποιόντας ορειβατικά σχοινιά κρέμεσαν στην γέφυρα του Σουλόπουλου,ένα πανό διαμσρτυρίας,ζητώντας να μπεί ένα τέλος στην αδιαφορία της πολιτείας.
Από το epirusgate

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template