Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Τρεις... σε θάνατο!

Μέσα σε μόλις 24 μέρες δυο νέα παλληκάρια – ο 38χρονος Χρ. Δόσκορης, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Αυγούστου απ’ το καυτό μέταλλο που τον περιέλουσε και εχτές που ο βρικόλακας του εργοδοτικού κέρδους ρούφηξε το αίμα του 26χρονου εργάτη Κώστα Ντελή- δολοφονήθηκαν στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ.

Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι και η ΛΑΡΚΟ ξεπουλιέται.

Και την στιγμή που θρυνούμε τα δολοφονημένα ταξικά μας αδέλφια οι πλουτοκράτες «σφάζονται» ποιοι θα γίνουν οι σύγχρονοι «Μποδοσάκηδες». Θα είναι ο όμιλος του Μπόμπολα, ο όμιλος του Μυτιληναίου ή κάποιο απ’ τα ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΛΑΡΚΟ;

Και είναι απόλυτα φανερό το τι είδους νέες νόρμες εργασίας θα επιβάλλουν τα νέα αφεντικά στη κατεύθυνση μεγιστοποίησης της κερδοφορίας με τις πλάτες του κράτους και των κυβερνήσεων. Περίπου θα δημιουργηθεί το ίδιο καθεστώς εργασίας που υπάρχει τώρα με τις «εργολαβίες».

Και να ξεφύγουμε από την ΛΑΡΚΟ. Απ’ την αρχή του 2009 το εργοδοτικό κέρδος έχει δολοφονήσει πάνω από 56 εργάτες. Μόνο σε ένα 24ωρο είχαμε τρία εργοδοτικά εγκλήματα!

Τι διάολο πια; Μέχρι πότε θα είμαστε με την λογική του «σφάξε με αγαμ’ ν’ αγιάσω»;
Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Τρεις εργάτες οδηγήθηκαν στο θάνατο μέσα σε λίγες ώρες.
Ενας 38χρονος συμβασιούχος εναερίτης της ΔΕΗ που στάλθηκε να δουλέψει «γυμνός» με μόλις 15 ημέρες «εκπαίδευση».
Ενας ακόμα εργάτης 55 ετών, χειριστής γερανοφόρου, κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΔΕΗ. Κ
αι το κακό τρίτωσε λίγη ώρα μετά, όταν ένα 28χρονο παλικάρι κάηκε από την έκρηξη σε υψικάμινο της ΛΑΡΚΟ. Το τελευταίο, ακόμα χειρότερο.

Μόλις στις αρχές Αυγούστου, στη Λάρκο, στον ίδιο χώρο ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών κάηκε στην κυριολεξία από καυτό μετάλλευμα.
Τότε, οι αρμόδιοι βγήκαν και μίλησαν για ευθύνες, για μέτρα, για... Χτες το φονικό επαναλήφθηκε. Η απόλυτη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Η απόλυτη ύβρις.

Ο θάνατος περιδιαβαίνει στους τόπους δουλειάς. Στα κρεματόρια που οι εργοδότες ονομάζουν εργοστάσια. Εργάτες νεκροί, εργάτες σακατεμένοι, εργάτες που πληρώνουν βαρύ φόρο με τη ζωή τους και την υγεία τους. Ολοι τους θυσία στο βωμό του κέρδους. Θυσία, για αυτούς που κερδοφορούν και θεωρούν τον εργάτη αναλώσιμο.
Φτάνει ως εδώ! Πρέπει να τους σταματήσουμε.
Δεν πάει άλλο με αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα.


"Ριζοσπάστης"

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template