Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τρεις... σε θάνατο!

Μέσα σε μόλις 24 μέρες δυο νέα παλληκάρια – ο 38χρονος Χρ. Δόσκορης, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Αυγούστου απ’ το καυτό μέταλλο που τον περιέλουσε και εχτές που ο βρικόλακας του εργοδοτικού κέρδους ρούφηξε το αίμα του 26χρονου εργάτη Κώστα Ντελή- δολοφονήθηκαν στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ.

Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι και η ΛΑΡΚΟ ξεπουλιέται.

Και την στιγμή που θρυνούμε τα δολοφονημένα ταξικά μας αδέλφια οι πλουτοκράτες «σφάζονται» ποιοι θα γίνουν οι σύγχρονοι «Μποδοσάκηδες». Θα είναι ο όμιλος του Μπόμπολα, ο όμιλος του Μυτιληναίου ή κάποιο απ’ τα ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΛΑΡΚΟ;

Και είναι απόλυτα φανερό το τι είδους νέες νόρμες εργασίας θα επιβάλλουν τα νέα αφεντικά στη κατεύθυνση μεγιστοποίησης της κερδοφορίας με τις πλάτες του κράτους και των κυβερνήσεων. Περίπου θα δημιουργηθεί το ίδιο καθεστώς εργασίας που υπάρχει τώρα με τις «εργολαβίες».

Και να ξεφύγουμε από την ΛΑΡΚΟ. Απ’ την αρχή του 2009 το εργοδοτικό κέρδος έχει δολοφονήσει πάνω από 56 εργάτες. Μόνο σε ένα 24ωρο είχαμε τρία εργοδοτικά εγκλήματα!

Τι διάολο πια; Μέχρι πότε θα είμαστε με την λογική του «σφάξε με αγαμ’ ν’ αγιάσω»;
Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Τρεις εργάτες οδηγήθηκαν στο θάνατο μέσα σε λίγες ώρες.
Ενας 38χρονος συμβασιούχος εναερίτης της ΔΕΗ που στάλθηκε να δουλέψει «γυμνός» με μόλις 15 ημέρες «εκπαίδευση».
Ενας ακόμα εργάτης 55 ετών, χειριστής γερανοφόρου, κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΔΕΗ. Κ
αι το κακό τρίτωσε λίγη ώρα μετά, όταν ένα 28χρονο παλικάρι κάηκε από την έκρηξη σε υψικάμινο της ΛΑΡΚΟ. Το τελευταίο, ακόμα χειρότερο.

Μόλις στις αρχές Αυγούστου, στη Λάρκο, στον ίδιο χώρο ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών κάηκε στην κυριολεξία από καυτό μετάλλευμα.
Τότε, οι αρμόδιοι βγήκαν και μίλησαν για ευθύνες, για μέτρα, για... Χτες το φονικό επαναλήφθηκε. Η απόλυτη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Η απόλυτη ύβρις.

Ο θάνατος περιδιαβαίνει στους τόπους δουλειάς. Στα κρεματόρια που οι εργοδότες ονομάζουν εργοστάσια. Εργάτες νεκροί, εργάτες σακατεμένοι, εργάτες που πληρώνουν βαρύ φόρο με τη ζωή τους και την υγεία τους. Ολοι τους θυσία στο βωμό του κέρδους. Θυσία, για αυτούς που κερδοφορούν και θεωρούν τον εργάτη αναλώσιμο.
Φτάνει ως εδώ! Πρέπει να τους σταματήσουμε.
Δεν πάει άλλο με αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα.


"Ριζοσπάστης"

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template