Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ο Δήμος Θεστιέων ''κόβει'' χρόνια και κάνει νεώτερους τους διαιτητές - δημότες του!

Χαμός μετά την αποκάλυψη για την ξαφνική... μείωση της ηλικίας Αιτωλ/να διαιτητή και την ένταξή του στους πίνακες της Super League.
Εκτός πινάκων ο διαιτητής, λάθος προέκυψε στην Αστυνομία.
Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος και προέκυψε σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και όχι μόνον, μετά την αποκάλυψη περί αλλοίωσης εγγράφων, ώστε διαιτητής από την Αιτωλ/νία να «πιάσει» το ηλικιακό όριο και να μπει στους πίνακες των διαιτητών της Super League.
Ιδιαίτερα θορυβημένη εμφανίζεται η δημοτική αρχή στον δήμο Θεστιέων, απ'όπου και προέρχονται τα επίμαχα έγραφα σχετικά με την ημερομηνία γέννησης του διαιτητή Γιώργου Κωνσταντίνου, έπειτα και από τις καταγγελίες για «μαγειρέματα» ώστε ο συγκεκριμένος διαιτητής να μπει τους πίνακες των διαιτητών της Super League, όπως και έγινε στα μέσα Αυγούστoυ. Όμως η αποκάλυψη ότι κάτι δεν πήγε καλά, και ότι φέτος ο διαιτητής παρουσίασε άλλα έγγραφα και άλλαξε ταυτότητα, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί θόρυβος όχι μόνον στον δήμο Θεστιέων, αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, όπου προέκυψε μάλιστα πως έγινε λάθος σχετικά με την έκδοση της ταυτότητας του διαιτητή μέσα στο 2009. Πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας αναφέρουν πως πράγματι ο διαιτητής έλαβε δελτίο με την παλιά ημερομηνία γέννησης, χωρίς να ληφθούν υπ'όψιν έγγραφα που είχε προσκομίσει, ότι δηλ. είχε γεννηθεί έξι μήνες νωρίτερα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκδοθεί και... τρίτη ταυτότητα, που ανέγραφε την «νέα» ηλικία, που παράλληλα όμως αποτελούσε και το διαβατήριο του κ. Κωνσταντίνου για τα «σαλόνια» της Super League.
Από την πλευρά της Αστυνομίας τώρα μαθαίνουμε πως δεν προκύπτει κάποιο ζήτημα ευθυνών, σχετικά με την επανέκδοση της επίμαχης ταυτότητας, μιας και στα δικαιολογητικά φαίνεται πως υπάρχει το πρόβλημα. Η σχετική έρευνα που διεξάγεται από τον δήμο είναι σε εξέλιξη, ενώ να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής (που άλλαξε δυο φορές ταυτότητα μέσα στο 2009), εμφανίζεται γεννημένος έξι μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία που ήταν αρχικά δηλωμένος. Κατ'αυτόν τον τρόπο, φαίνεται κάτω των 38 ετών, κάτω δηλ. από το όριο που πρoβλέπεται για την ένταξη του στους πίνακες της SUPER LEAGUE. Βέβαια, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να προσκομίσει σχετικά στοιχεία, διαφορετικά έχει ήδη λάβει μήνυμα πως εάν αποδειχθεί πλαστογραφία, ο φάκελος του θα πάει τον εισαγγελέα.
Παράλληλα, προχθές από τον δήμαρχο Θεστιέων κ. Τραπεζιώτη, δόθηκε η εντολή για διενέργεια ΕΔΕ, η οποία και είναι σε εξέλιξη από τον αρμόδιο προϊστάμενο του Δήμου.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως βάζει στο πλάνο των ευθυνών και άλλους που ενδεχομένως ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ενώ σε κάθε περίπτωση θεωρείται πολύ «τραβηγμένο» το λάθος στην ημερομηνία γέννησης να ανακαλύφθηκε 38 χρόνια μετά... και εν'όψει την αξιολόγησης των διαιτητών.
Τέλος σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει, στον τοπικό σύνδεσμο ο συγκεκριμένος διαιτητής, εμφανίζει την «νέα» ηλικία του τα τελευταία δύο χρόνια, όμως μαθαίνουμε πως αυτό γίνεται με δήλωση και όχι με προσκόμιση εγγράφων.
Παράλληλα το ζήτημα αποτελεί και χτύπημα για τον τοπικό σύνδεσμο των διαιτητών και τις πολυετείς προσπάθειες των μελών του, ώστε ο σύνδεσμος να καταστεί ένας από τους πρωτοπόρους πανελλαδικά. Να μην ξεχνάμε άλλωστε πως κορυφαία ονόματα της διαιτησίας προέρχονται από την περιοχή και έχουν κάθε λόγο να θλίβονται με τις εξελίξεις αυτές.

EKTOΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
Στο μεταξύ, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι αν και η αξιολόγηση του διαιτητή Γεωργίου Κωνσταντίνου έγινε με βάση κατατεθέντα δημόσια έγγραφα (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης), αλλά και τα υπάρχοντα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ από την περίοδο 2008-2009 έγγραφα, εν τούτοις λόγω των παρουσιασθέντων αντίθετων αποδεικτικών εγγράφων, η Επιτροπή θέτει εκτός πινάκων αξιολόγησης Super League τον διαιτητή Γεώργιο Κωνσταντίνου.
Εφημερίδα Παναιτωλική
Από Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template