Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Στο δρόμο τέσσερις εργαζόμενοι της ΒΙΟΣΩΛ

Στο δρόμο βρέθηκαν χθες το απόγευμα τέσσερις οικογενειάρχες, εργαζόμενοι της ΒΙΟΣΩΛ.

Η εργοδοτική πλευρά, κάνοντας πράξη τις προχθεσινές ανακοινώσεις της, έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, ανακοινώνοντας λίγο πριν τη λήξη της βάρδιας τις απολύσεις.

Πρόκειται για εργαζομένους με πολυετή και μεγάλη προσφορά στο εργοστάσιο, ανέφερε φανερά δυσαρεστημένος γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΒΙΟΣΩΛ κ. Αναστ. Στεργίου, που σημείωσε ότι η εταιρία δεν μπορεί να φέρεται απέναντί τους με αυτό τον τρόπο.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κ. Στεργίου, ο ένας από τους απολυθέντες βρισκόταν μόλις τρία χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή του, ενώ ένας ακόμη είναι πατέρας τριών παιδιών με μεγάλες υποχρεώσεις.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι μετά από αυτή την άκρως αρνητική εξέλιξη που συνέπεσε με το τέλος της εβδομάδας, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η δίωρη στάση εργασίας από 11π.μ. μέχρι τη 1μ.μ. όπως έχει αποφασιστεί, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, όπου θα ληφθούν και σχετικές αποφάσεις με κατεύθυνση τις κινητοποιήσεις.

Τον προβληματισμό του για τις απολύσεις των εργαζομένων στη ΒΙΟΣΩΛ εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θαν. Παπαδημόπουλος, από την πλευρά του οποίου θα ενταθεί η προσπάθεια για την πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης που έχει ζητηθεί να γίνει στο υπουργείο Απασχόλησης.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template