Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Κάθε λιμάνι και καημός, καθέ πόλη και Πανεπιστήμιο!

Γενικός Ξεσηκωμός στην Ηλεία απο την ίδρυση Πανεπιστημίου στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία "Μοιράζουν" ευθύνες στην Ηλεία για το Πανεπιστήμιο
Δείτε την ανίδραση των κατοίκων της Ηλείας για τον αποκλεισμό τους απο το Πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας
Να παραιτηθούν οι βουλευτές μας και ο Νομάρχης Ηλείας
Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης


Αγαπητοί βουλευτές του Νομού Ηλείας


Αγαπητέ Νομάρχη


Η Αιτωλοακαρνανία είχε Πανεπιστημιακά τμήματα.Η Ηλεία δεν έχει κανένα.Το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο ιδρύθηκε το 1998.Δεν είχε όνομα.Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το βάφτισε "Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας".Ο ιδρυτικός νόμος του 1998 καθόριζε τη μετεξέλιξή του σε αυτόνομο πανεπιστήμιο. Μέχρι την αυτονόμησή του υπάγόταν διοικητικά και επιστημονικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η εκκρεμότητα της αυτονομίας κρατούσε μέχρι πρόσφατα. Η εκάστοτε πρυτανεία των Ιωαννίνων δεν προωθούσε με τον ρυθμό που έπρεπε τα ζητήματα της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου για δύο λόγους που ξέρουν καλά οι γνωρίζοντες τα πράγματα από μέσα. Τα Ιωάννινα έχουν οικονομικά οφέλη από το Αγρίνιο και βέβαια στις καθηγητικές θέσεις προωθούν τους ημετέρους. Το δυναμικό του Αγρινίου: τρία τμήματα με υψηλό δείκτη επιστημοσύνης τρία μεταπτυχιακά με πολύ καλό επιστημονικό επίπεδο, 1.550 φοιτητές εν ενεργεία, περίπου πενήντα καθηγητές (μέλη ΔΕΠ), άλλοι τόσοι διδάσκοντες με τον νόμο 407, δώδεκα εργαστήρια καλά εξοπλισμένα, δύο ιδιόκτητα κτίρια 5.000 τ.μ., έτοιμη έκταση 500 στρεμμάτων για πανεπιστημιούπολη, μια Αιτωλοακαρνανία που έχει τεράστιες δυνατότητες όχι μόνο για ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και ερευνητικών κέντρων στις πόλεις της, κέντρα μελέτης ορεινών όγκων, υδροβιοτόπων, υδατικών πόρων, φυσικών πόρων σε μια ευλογημένη περιοχή με ιστορία 5.000 ετών. Οι Αιτωλοακαρνάνες τα κατάφεραν....
ΕΣΕΙΣ ΗΛΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ.
ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ.
ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ;
Υ.Γ
Με αφορμή την ίδρυση πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, οι Πυργιώτες ξεσηκώθηκαν εναντίον των βουλευτών του Νομού, όλων των κομμάτων τους οποίους κατηγορούν ως άχρηστους για την μη ίδρυση έστω και μιάς πανεπιστημιακής σχολής στην πρωτεύουσα της Ηλείας.Στη λαϊκή εξέγερση των Πυργιωτών, πρωτοστατούν blogs τα : http://pyrgosilias.blogspot.com/ http://saveileia2.blogspot.com/ ΠΥΡΓΟΤΗΣ και ασφαλώς το ΠΥΡΓΟΣ NEWS. Mε δεδομένο το γενικό ξεσηκωμό ο ο Νομάρχης Ηλείας μετά την εξέγερση των blog αλλά και του τοπικού τύπου του Πύργου συγκαλεί το Σάββατο 29-8-2009 και ώρα 11:30 ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Απο το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

Την ίδια ώρα που ιδρύουν Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και φωνάζουν στον Πύργο γιατί δεν τους έφτιαξαν κι εκεί ένα.....

Κλείνουν ελλείψει φοιτητών δύο τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου!

Για άλλη μια χρονιά, οι νέοι γύρισαν την πλάτη σε «θολά» γνωστικά αντικείμενα με αμφίβολη επαγγελματική προοπτική, με αποτέλεσμα συνολικά 30 με 40 τμήματα ΤΕΙ -δηλαδή το ένα στα πέντε- να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.
Ενδεικτικά σε 2 τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Φυτικής Παραγωγής Ηπείρου στην Αρτα και Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, δεν θέλησε να πάει ούτε ένας υποψήφιος, ενώ σε αρκετά άλλα τμήματα οι νέοι φοιτητές μετρώνται στα δάκτυλα!
Η Αρτα και η Ηγουμενίτσα είναι από τις πόλεις που χάνουν σημαντικό μέρος του φοιτητικού τους πληθυσμού και οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό.
Αυτά θα γίνονται όσο οι κυβερνήσεις μας αντιμετωπίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όχι σαν χώρο μάθησης κι εκπαίδευσης, αλλά σαν εργαλείο ανάπτυξης (;) των τοπικών αγορών!
Γιατί δεν πρέπει να γελιόμαστε....αυτό το κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, στη νεοελληνική πρακτική σημαίνει ενοικιαζόμενα σπίτια για να κονομάνε οι ιδιοκτήτες τους κι ενέσεις στην τοπική αγορά απ' τους φοιτητές!
Χώρια που οι φοιτητές δεν καταγράφονται στους ανέργους κι όσο περισσότερους φοιτητές έχουμε...τόσο λιγότεροι άνεργοι!
Αν όμως σπουδάζουν τα παιδιά μας, τι και γιατί σπουδάζουν κι αν αυτό που σπουδάζουν έχει αντίκρυσμα στην ζωή και στο εργασιακό μέλλον τους, ποσώς τους απασχολεί.
Το σημαντικό γι' αυτούς είναι οι αγορές να παίρνουν "φοιτητικές ασπιρίνες"!!!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template