Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Best of the Best των ΑΕΙ

Δύο περισσότερους από πέρυσι και συγκεκριμένα 1389 νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, μετράει από σήμερα ο Νομός Μαγνησίας, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και την έκδοση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας.

Οι 350 από αυτούς εισάγονται σε τμήματα Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από το 10% και συγκεκριμένα 156, εισάγονται σε σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο!

Είναι η νέα ελπιδοφόρα δύναμη αυτού του τόπου όλα αυτά τα παιδιά, που τον περασμένο Ιούνιο πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, έδωσαν τον αγώνα τους για το καλύτερο αύριο το δικό τους και κατά συνέπεια του τόπου τους και χθες είδαν τα ονόματά τους να βρίσκονται ανάμεσα στους επιτυχόντες κάποιας Σχολής των Ανωτάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Μεγάλος ο έπαινος που αξίζει σε όλους ανεξαιρέτως και η εφημερίδα «Μαγνησία» τους εύχεται να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε ακαδημαϊκό πλέον επίπεδο με την ίδια δύναμη και καλή σταδιοδρομία.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, συνηθίζεται να βρισκόμαστε κοντά στους πρώτους, για να περάσουμε μαζί τους λίγες έστω στιγμές από την απέραντη χαρά της επιτυχίας τους.
Αυτό όμως δεν έχει και τόση σημασία, γιατί η χαρά είναι η ίδια τόσο για τον πρώτο όσο και για τον τελευταίο επιτυχόντα, όσον αφορά τουλάχιστον στις υψηλόβαθμες Σχολές και μάλιστα όταν αυτές είναι της επιλογής των υποψηφίων.

Πάντως γνωρίζοντας πολλούς από τους υποψηφίους που ξεχώρισαν, «πιάνοντας» πολύ υψηλές βαθμολογίες που σημαίνει ότι εισάγονται μεταξύ των πρώτων στις Σχολές προτίμησής τους θεωρούμε σκόπιμο να σας τους παρουσιάσουμε.

Ρεκόρ μονάδων με 19960 μόρια είχε κάνει η Αναστασία Κορέντη από το 4ο Λύκειο Βόλου που εισάγεται στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, όπως επίσης στην ίδια Σχολή εισάγεται και η Λουΐζα Ανδρικοπούλου από το 3ο Λύκειο Βόλου που είχε συγκεντρώσει 19.800 μόρια.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ήταν πρώτη επιλογή τους εισάγονται η Αγγελική Τσάκου από το 2ο Λύκειο που είχε συγκεντρώσει 19.504 μόρια ο Ιωάννης Στάθης και ο Ευάγγελος Καραγιάννης-Κολημήτρας από το 3ο Λύκειο Βόλου, που είχαν συγκεντρώσει 19.501 και 19.438 μόρια αντίστοιχα, ενώ με 19.680 μόρια αρχικά και με 22.930 μόρια μετά τα ειδικά μαθήματα, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ εισάγεται η Αικατερίνη Τσιρέπα απόφοιτος του 6ου Λυκείου Βόλου.

Πρωτιά έχουμε και από την Πελαγία Ντάσιου απόφοιτη του 3ου Λυκείου Βόλου που εισάγεται στη Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης που ήταν επιλογή της, ενώ από το 4ο Λύκειο Βόλου η Ιωάννα Αντωνίου που είχε συγκεντρώσει 19595 μόρια εισάγεται μεταξύ των πρώτων επίσης, στο Οικονομικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Θεσσαλονίκης που ήταν επιλογή της. Στο ίδιο τμήμα εισάγεται και η Αποστολία Καραΐσκου από το 1ο Λύκειο Βόλου που είχε συγκεντρώσει 19.455 μόρια.

Μεταξύ των πρώτων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο Ευάγγελος Χρισταντώνης από το 1ο Λύκειο Βόλου, ενώ μεταξύ των πρώτων θα πρέπει να θεωρείται και η Κωνσταντίνα Πολύζου από το 5ο Λύκειο Βόλου που εισάγεται με τα 19.499 μόρια που είχε συγκεντρώσει στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μεταξύ των πολλών αριστούχων τέλος, συγκαταλέγεται και η Ζωή Παπαποστόλου απόφοιτη του Λυκείου Βελεστίνου που εισάγεται και αυτή στη Σχολή επιλογής της και συγκεκριμένα στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σε σχολές επιλογής τους με τις πολύ υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν εισάγονται πολλοί ακόμη υποψήφιοι απόφοιτοι διαφόρων Λυκείων της Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε και τους ακόλουθους:

Από το 3ο Λύκειο ο Γεώργιος Καλόγηρος που με 19.363 μόρια εισάγεται στην Ιατρική Ιωαννίνων, η Μαρία Πίσσα που με 19.308 μόρια εισάγεται στην Ιατρική Πάτρας, η Μαρία Κυριακοπούλου που με 19.372 μόρια εισάγεται στην Ιατρική Ιωαννίνων, o Δημήτρης Παπαγεωργίου που με 19.147 μόρια εισάγεται στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης , Δέσποινα Μυρωνίδη που με 19.100 εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης και η Κίσσα Ευρυδίκη που με 19.256, εισάγεται στην Ιατρική Θράκης.

Στο τμήμα Ψυχολογίας της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη εισάγεται η Δήμητρα Μακανίκα από το 7ο Λύκειο Βόλου με τις 19.387 μόρια που συγκέντρωσε, ενώ η συμμαθήτριά της Βικτώρια Κρίτσα με 19.200 μόρια επέλεξε και πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Απόφοιτη του 5ου Λυκείου Βόλου η Μαρία Σερβετά με 19.255 μόρια εισάγεται στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακόμη, από το 1ο Λύκειο Βόλου ο Απόστολος Παπαχρήστος με 19.000 μόρια εισάγεται στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας και ο Στέφανος Πυρετζίδης με βαθμό πρόσβασης 19,08 εισάγεται στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Από το ίδιο Λύκειο η Θέτιδα Λύδα με 19.395 και η Μυρτώ Παπούλια με 19.282 μόρια εισάγονται στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, ο Ισίδωρος Παπαδημητρίου εισάγεται στο Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και η Ασπασία-Μαρία Καρανάσιου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης εισάγεται ο Δημήτρης Γκουντέλιας από το Μουσικό Σχολείο με 18.482 μόρια, η Μαρία-Χρυσάνθη Ντίνου με 18.400 στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Θ., ενώ η Ασημένια Άνθη την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης εισάγεται η Χαρά Αηδόνη από το Μουσικό Σχολείο που είχε συγκεντρώσει 19.443 μόρια, ο Βασίλης Ψώχιας με 19.072 στην Ιατρική Θράκης, ο Ευθύμιος Παπαγεωργίου με 18.969 στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης, ο Εμμανουήλ Ζεράι με 19.187 στη Σχολή Ικάρων στη ΣΜΑ, η Ελένη Γιάτσου με 19.218 στην Ιατρική Θράκης και ο Ζήσης Βόμβας με 19.479 στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ.
Από το ίδιο σχολείο επίσης με 19.384 η Αριάννα Μιχοπούλου εισάγεται στην Ιατρική Πάτρας, με 19.182 μόρια η Μαρία Βασδέκη από το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας εισάγεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Θ.

Από το 8ο Λύκειο Βόλου με περισσότερα από 19.000 μόρια η Σταματία Πρίγκου εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης, η Ευαγγελία Λυπηρίδη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Πάτρας και ο Κωνσταντίνος Σάχος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θράκης.
Για δεύτερη φορά έδωσε φέτος εξετάσεις ο Δημήτρης Ρούσσος που με τα 18.902 μόρια που συγκέντρωσε περνάει στη Νομική Σχολή Αθήνας, ενώ πολύ υψηλή βαθμολογία πέτυχε και η Γαρυφαλλιά Νικολάου από το 6ο Λύκειο που με 18.767 μόρια εισάγεται στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας.

Από το ίδιο Σχολείο 19.300 μόρια συγκέντρωσε και η Αποστολία Ιωακειμίδη και εισάγεται στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Σχετικά άρθρα:

7 στους 10 υποψηφίους της Μαγνησίας εισέρχονται σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

«Εξ εφόδου» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι Βολιώτες

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template